Kotor: Spektakl za poznavaoce mode

Mondo
Kotor: Spektakl za poznavaoce mode


Jedanaesta NEXT Internacionalna smotra mode u organizaciji agencije Fabrika završena je u nedelju uveče, a tokom protekla tri dana Kotor je bio stecište modnog sveta, pišu podgoričke "Vijesti 
Najveću pažnju, kako se i očekivalo, privukla je revija prestižne francuske kuće Dior. Ispred katedrale Svetog Tripuna veliki broj poznatih ličnosti i novinara prisustvovao je modnom spektaklu, a iako je jedan od zahteva Diora bio da reviji prisustvuje 250 odabranih zvanica, interesovanje je bilo toliko da su organizatori morali naknadno da postavljaju dodatne stolice.

Zbog toga je kasnio i početak revije, pa su se manekenke, među kojima je bilo i desetak devojaka iz Crne Gore, pojavile tek oko 22 sata.

Prikazani modeli su dame u publici ostavili bez daha, a Kotor je postao grad koji se može pohvaliti ekskluzivom – Diorove revije se, naime, tradicionalno održavaju samo u Parizu i Moskvi.

Foto galeriju pogledajte OVDE.

"Mislim da je velika privilegija i čast građana Kotora i svih ljudi koji su bili ovde, to što su videli kolekciju modne kuće Dior. Ovo je bila veoma dobra prilika da se mnogi crnogorski i srpski kreatori na licu mesta uvere kako to stvarno izgleda dobra moda. Da sam na mestu Vesne Mandić ne znam šta bih posle ovoga želela da uradim. Mislim da je ovo veče bilo spektakularno za poznavaoce mode", izjavila je za "Vijesti" naša poznata modna kreatorka Verica Rakočević.

Ipak, prema rečima Vesne Mandić, dolazak velikih imena svetske mode, pre svega Diora, otvoriće vrata Kotoru i njegovoj reviji za naredne godine. Već od sledeće godine Internacionalna smotra mode u Kotoru biće podignuta na državni značaj. Najavljeno je da će prerasti u desetodnevni multikulturalni događaj, sa festivalom klasične muzike i pozorišnih predstavama, ali će modna smotra ostati centar zbivanja.

Source