Diorova revija u Kotoru!

Sebiancafe
Diorova revija u Kotoru!


Trodnevna modna revija u Kotoru, koja počinje 25. jula, biće jedna od najzvučnijih u regionu u poslednjih desetak godina, možda i duže!Naime, centralni modni događaj ovog leta biće revija prestižne francuske kuće Dior, koja će predstaviti najnoviju kolekciju, a u crnogorski primorski grad dolazi prva ekipa šminkera i frizera ove renomirane kuće, najavljeno je na konferenciji za novinare u Beogradu. Beogradska modna kuća „Fabrika”, koja je glavni nosilac modnih dešavanja u Kotoru proteklih godina, najavila je i dolazak renomirane francuske kuće „Revijon” (Revillon), koja je u svetu najpoznatija po krznima i koja je pod zaštitom francuske države, a posetioci će poslednje večeri videti svetsku premijeru kolekcije kuće Romeo Đilji (Gigli) za proleće/leto 2009.godine!

„I mi smo bili iznenađeni kada smo pre mesec dana dobili potvrdu ovih kuća da dolaze u Kotor! To je rezultat naših kontakata i dosadašnjeg rada, koji je prepoznat u svetu. Koliko je teško dovesti Dior govori i podatak da van Pariza prikazuje revije i modele samo u Moskvi. Evo, sada i u Kotoru”, rekla je novinarima vlasnica modne kuće „Fabrika” Vesna Mandić.

Organizatori su suočeni sa ogromnim zahtevima iz Diora. U Kotor dolazi „prva ekipa” šminkera i frizera, njih deset , bina i bekstejdž u Kotoru moraju da budu urađeni prema svim kriterijumima koje postavi francuska kuća, dakle do najsitnijih detalja...

Manekenke, koje će nositi Diorove modele, biće iz Srbije, odnosno regiona i na njih iz Diora nisu imali primedbe. „Njihov zahtev je jedino da manekenke ne smeju biti niže od 178cm i kukovi im ne smeju biti širi od 90 cm. Poslali smo im veliki katalog, a oni će u Kotoru napraviti kasting”, rekla je Vesna Mandić.

Prvi ljudi Diora u Kotor dolaze privatnim avionima. Ukupno, Diorova ekipa u Kotoru će brojati 30 ljudi.

„Probili smo budžet! Samo organizacija Diorove revije košta nas više nego cela smotra prošle godine! Treba organizovati i poseban prevoz za kolekciju koja košta par miliona evra”, kaže Vesna Mandić.

Koliko će modna smotra u Kotoru biti značajna i glamurozna govori i dolazak velikog broja uglednih svetskih medija koji se bave modom - Vogue, Vannity Fair, Rai Due, Rai International, biće i medija iz bivših jugoslovenskih republika, pa čak i iz Afrike!

Program 11. Next Internacionalne smotre mode:

25. jul - Revijon (revija krzna)

26. jul - Dior

27. jul - Janis Ksanis i Romeo Đilji

Dolazak velikih imena svetske mode, pre svega Diora, prema rečima Vesne Mandić, otvoriće vrata Kotoru i njegovoj reviji za naredne godine. Već od sledeće godine revija u Kotoru biće podignuta na državni značaj. Najavljeno je da će prerasti u desetodnevni multikulturalni događaj, sa festivalom klasične muzike, pozorišnih predstavama, ali će modna smotra ostati centar zbivanja.

 

 

Source