Modna 2007. godina

Press
Modna 2007. godina


Ove godine održana je i ekstravagantna revija, koja se videla čak na MesecuGodina 2007. u modnom smislu ostaće upamćena po devojci sa čudnim ponašanjem i jako iscrtanim očima, koja je postala modna ikona. Takođe, već priznata modna ikona je predstavila liniju za „Top šop". Jedan od najboljih kreatora Valentino je objavio da napušta modu, posle 40 godina provedenih u vrhu. Kada se sve to sabere, to je bila zanimljiva i značajna modna godina.

Riz Viterspun izbila je u prvi plan trke za najstilizovanije, kada je počela da sarađuje sa kreatorom Oliverom Tejskensom, koji kreira za „Ninu Riči". Ona je u januaru zablistala u limunžutoj koktel haljini na dodeli Zlatnih globusa.

Februar je bio u znaku Marka Džejkobsa, koji je otvorio butik u Londonu, gde je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2008. I dok su mnogi čekali ne bi li dobili pozivnicu za otvaranje, samo oni koji su „najviše kul", kao što je na primer Selma Bler, uspeli su da se nađu na ovom događaju. U februaru je Viktorija Bekam predstavila svoju liniju garderobe u Njujorku.

Mart, mesec Oskara, obeležila je Dženifer Hadson, sa srebrnom haljinom u bolero stilu. Hvaljene su bile i Penelope Kruz, Dženifer Lopez i Riz Viterspun. Istog meseca Madona je predstavila svoju liniju za „H&M". U aprilu je zablistala i mlada manekenka Agines Dejn, koju mnogi porede sa Lindom Evanđelistom i Kejt Mos. Prvog maja, Kejt Mos je predstavila svoju kolekciju za „Top šop", pozirajući u izlogu, zajedno sa svojim kreacijama. U maju je umrla Izabel Blou, jedna od najpoznatijih stilistkinja.

U junu je svet poludeo za ekološkim torbama za šoping Anije Hindmarč. U junu je umro i Đanfranko Fere, jedan od najvećih kreatora današnjice. U 2007. ikona stila je postala i kontroverzna pevačica Ejmi Vajnhaus. U julu i avgustu ona je dospela na naslovne strane svih časopisa, a devojke širom sveta počele su da kopiraju njen izgled.

U septembru je dizajner Ralf Loren šou-programom u Njujorku proslavio 60 godina u svetu mode, dok je drugi velikan, Valentino, objavio da će se povući u januaru 2008. U oktobru je održana ekstravagantna modna revija koja se videla čak i na Mesecu, i to tako što je modna kuća „Fendi" održala reviju na Kineskom zidu.

U novembru, na dodeli Britanskih modnih nagrada, nagrađene su Stela Makartni, Anija Hindmarč i Vivijen Vestvud. Roberto Kavali je rasprodao kolekciju koju je kreirao za „H&M", dok je Manolo Blanik dobio CBE nagradu. Poslednjeg meseca u godini u aerodromskom hangaru u Los Anđelesu „Šanel" je prikazao kolekciju za 2008. godinu.


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article