Divat a sportos

Sulinet
Divat a sportos


Tíz évvel ezelőtt, ha egy lányt színes melegítőruhában láttunk az utcán, biztosak lehettünk benne, hogy egy sportoló megy előttünk. Ma ugyanebben a helyzetben biztosak lehetünk benne, hogy az illető csupán szeret divatosan öltözködni.A sporthoz mindig hozzátartozott az egészséges kinézet, a kitartás és az ügyesség fogalma. Mára mindez kibővült a szexi jelzővel is, köszönhetően olyan versenyzőknek, mint például Anna Kurnyikova. A sportos ruhák sikerének oka persze egyszerű: kényelmesek és funkcionálisak, s ezért élvezhetnek óriási előnyt a divattervezők rafinált, de gyakran hordhatatlan ruhakölteményeivel szemben. Ráadásul a trendek olyan sűrűn változnak, ahogy az évszakok szele fúj. A jogging és az edzőcipő viszont ma is jogging és edzőcipő, akárcsak húsz évvel ezelőtt, és ma már divatosnak is mondhatjuk őket.
 
 

A sportruházat ismert és hagyományos márkáinak sikere gondolkodóba ejtette, és újszerű modellek megalkotására késztette a divattervezőket. A megoldás kézenfekvő volt: a megszokott sportruházathoz hozzá kell adni azt, amiben eddig szűkölködött: a fényűzést, a csillogást és egy csipetnyi magamutogatást. Ez utóbbi úgyis a divattervezők kedvenc tevékenysége.
 
Nézzük, milyen darabokat érdemes beszereznünk, és hogyan kell őket viselnünk, ha mi is követni akarjuk az új trendet!

TRIKÓ: ruhatárunk legfontosabb darabja, ugyebár. Igazán trendinek a hát közepén futó hosszú, vékony pánttal variált birkózó trikó számít. Ugyanakkor jó néhány kollekcióban az a bizonyos vékony csík a póló elülső felén fut végig, a mellek közt, ami egyben ki is zárja annak a lehetőségét, hogy ezt a darabot önmagában viseljük.

SORT: A nadrágok legvonzóbbika. A maratoni futók viseletére emlékeztető, oldalt lekerekített modellektől a térdig érő boxerekig itt minden megtalálható. Magunkra kaphatunk egy neonszínű ultramodern bőrnadrágot, de ha ez nincs a készletben, elég meghökkentő és merész, ha a sortunkhoz magas sarkút húzunk.

PÓLÓ: a klasszikus Lacoste márkájú fazon mindig etalonnak számít. Bár ebben a szezonban merész formák is napvilágot láttak. Jean-Paul Gaultier, Pierrot, Bally és Lucien Pellat-Finet kollekcióiban is megtalálhatóak ezeknek a pólóknak a trendi változatai.

SPORTDZSEKI: Az idén a sportdzseki fogalma igencsak megváltozik. Fellelhetőek a melegítő felsőre emlékeztető alapfazonok, valamint a teljesen hagyományos széldzsekik. Ezzel szemben Stella McCartney gigantikus méretű, vállról lehulló dzsekit tervezett, néhány divattervező például felidézte a szörfösök ruházatát és könnyű, elasztikus, cipzáras, rövid ujjú topokat dobott piacra, melyhez hasonló anyagból készült nadrágot és sortot is ajánlanak.

EDZŐCIPŐ: a divattervezők szemében a legnagyobb bálvány mindenhol és mindenkor. Mind közül a legextravagánsabb a "nagylábujjas" modell, ami Martin Margiela keze alól került ki: olyan sportcipő ez, amelyikben a nagylábujj a többitől elkülönítve, saját kis "rekeszében" kap helyet.


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article