Zvezde mature

Press
Zvezde mature


Stilisti maturantima predlažu da za matursko veče izaberu garderobu koja im najbolje stojiMaturanti već odbrojavaju dane do maturske večeri, ali ima i onih koji još uvek nisu odlučili šta da odenu za ovaj važan dan. Njima mogu da pomognu predlozi domaćih kreatora i stilista.

Kreator Zvonko Marković devojkama predlaže da u maturskoj noći izgledaju glamurozno poput diva na crvenom tepihu.

- Glamur Holivuda ponovo je aktuelan. Materijali koju su u trendu su metalizirani, a obavezno je i dosta kristala koji su modni imperativ. Pored toga, veoma je aktuelna i čipka, a poželjno je da su materijali plisirani ili drapirani, a može i kombinacija oba.

Kada se radi o bojama, tu je uvek neprevaziđena i nepogrešiva crna, zatim razne nijanse metalik, šećerno roze, kao i fuksije pink i ljubičaste boje. Što se tiče dužina, Marković kaže da je sve dozvoljeno, od uskih mini haljina, preko lepršavih modela dužine do kolena ili bogatih muslina do zemlje:

- Klasični šlicevi nisu toliko aktuelni, ali ih naše žene i dalje vole. U trendu su otvori, odnosno šlicevi ispod više slojeva materijala koji dozvoljavaju da se noga samo nazire - objašnjava naš poznati kreator.

Muška odela su sada opuštenija i naginju sportskoj eleganciji i, kako Marković kaže, zamenila su klasičnu „kelnersku" kombinaciju.

- Kao i kod devojka, i za muškarce se preporučuju metalizirani materijali, a cela kombinacija upotpunjena je s više modnih dodataka. Bez obzira šta odlučite da obučete, važno je znati da nije samo bitno šta imate na sebi, već i kako to nosite - smatra Marković.

Stilista Ašok Murti predlaže smart kežual stil, odnosno kombinovanje garderobe koja je nekada bila namenjena za neobavezne aktivnosti, s veoma elegantnim komadima.

- To je dobro rešenje za mlade čiji je životni stil takav da se na maturi prvi put sreću s formalnim načinom odevanja. U skladu s tim, devojkama predlažem veoma dugu romantičnu suknju, ravne cipele i atraktivnu majicu u stilu atletske, ali, naravno, u večernjoj varijanti. Na sve to dodajte i zanimljivu teksas jaknu i mnogo nakita u istom stilu - kaže Murti, i nastavlja:

- Mladićima preporučujem da izbegnu klasična odela. Kao idealnu kombinaciju predlažem farmerke, dobru košulju i, eventualno, veoma tanku kravatu. Sve to upotpunite dobrom obućom, nikako patikama, ali ni klasičnim elegantnim cipelama, već nekom poluvarijantom. Poželjan je i moderan usko krojen sako, koji odlično pristaje mlađim osobama - predlaže Murti.


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article