Najbolji manekeni, najlepše kolekcije...

Mondo
Najbolji manekeni, najlepše kolekcije...


Kada se zarvši Fashion Week, kao i Fashion Selection, dodele se nagrade najboljim manekenima, najuspešnijim kreatorima...Na 12. Jacobs Fashion Selectionu, održanom od 6. do 22. aprila, Modne oskare su osvojili:

Sweet Years i Oviesse - najbolji vizuelni identitet; Mexx - najbolja brend kolekcija; Lily Tailor - najbolja dizajnerska kolekcija; Nicolas - najbolja kolekcija modne kuće.


Studenti Više tekstilne škole su najbolji mladi dizajneri, dok su za najbolje manekene proglašeni Ivana Stanimirović i Saša Denčić.
Jelena Ivanović je imala najbolji stajling, a nagradu New Faces dobila je Žizel Suoza.

Modni oskari dodeljeni su u klubu White, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i učesnika JFS, a organizatori
Select Model Agency, na kraju večeri su najavili još zanimljiviju i "moderniju" jesen.
23. Beks Fashion Week završen je dodelom BAZART nagrada, u klubu Plastic. Počasna nagrada Beogradske nedelje mode za doprinos razvoju mode kao umetnosti, posthumno je dodeljena Borisu Nikoliću, modnom kreatoru koji je nedavno preminuo.

"Boris je jedan od prvih dizajnera koji je radio na podizanju nivoa domaće modne scene, a jedan je i od začetnika Beogradske nedelje mode", rekao je na dodeli nagrada Nenad Radujević direktor modnog studija
Click.
Nagrade BAZART, već 12. godina, dodeljuje časopis "Bazar”, a od pedesetak učesnika izabrani su sledeći: najbolja kolekcija - Slobodan Mihajlović, najbolja revija - Dejana Momčilović, najbolja manekenka - Mira Purar, najbolji maneken - Miloš Mićović.
Kompanija Nokia izabrala je trend časopisa Cosmopolitan za najatraktivniji u okviru Revije trendova i modnom uredniku tog časopisa Igoru Todoroviću poklonila skupoceni mobilni aparat Nokia 8800 Arte.
Finale večeri bila je Black&White nagrada koju kompanija Imperial Tobacco poklanja kreatoru čija je kolekcija najbliža svetskim trendovima. Vladimir Mikić, direktor kompanije, uručio je ček od 3.000 evra kreatorki Ireni Grahovac.

Tako je završena Prolećna Nedelja mode, a organizatori su već najavili 24. Beogradski Fashion Week koji će biti održan od 22 do 29. oktobra i poručili - stil ne zavisi od onoga što se nudi, već od onoga šta se izabere!

 
 

SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article