Za urbane dame

Press
Za urbane dame


Sedmog dana 12. „Jakobs fešn selekšna" modele su izlagali „Levante", Dejana Ivanišević, Ana Grgurović, Ivana Vujčić i Peđa Đuknić, Marija Ivanković i Gordana Majstorović 

Sedmog dana 12. „Jakobs fešn selekšna" publici se predstavilo čak sedam kreatora. Modni sladokusci mogli su da uživaju u revijama modne kuće „Levante", kao i kreatora Dejane Ivanišević, Ane Grgurović, Ivane Vujčić i Peđe Đuknića, Marije Ivanković i Gordane Majstorović.

Veče na brodu „Kolos" otvorila je modna kuća „Levante", koja je predstavila kolekciju jesen/zima 2008/09, koja je namenjena ženi koja želi da se oseća pre svega udobno u prirodnim materijalima. Modeli su napravljeni od svile i kašmira u kombinaciji sa viskozom i vunom.

Dejana Ivanišević, koja je dobitnica dva priznanja za najboljeg mladog dizajnera na Fešn selekšnu 2006. i 2007. godine, predstavila je kolekciju za proleće/leto 2008, koja se sastoji od deset unikatnih modela namenjenih ženi sa jasnim stavom. Modeli su inspirisani prolećem. Ana Grgurović predstavila je modele koji odišu prepoznatljivim stilom, miksom urbanog i tradicionalnog.

Peđa Đuknić i Ivana Vujčić, koji po drugi put izlažu na Fešn selekšnu, predstavili su kolekciju koja odiše veselim letnjim bojama, laganim materijalima, a inspirisana je delom Gustava Klimta. U kolekciji za jesen/zimu 2009/2010. godine Marije Ivanković dominira ogrtač, kao vrlo praktičan deo garderobe. Ogrtač je na njenim modelima oplemenjen krznom i kožom, a dopunjen asesoarom u vidu pojaseva i torbi. Boje su vedre i vesele, a akcenat je na detaljima.

Veče je predstavljanjem kolekcije koja odiše elegancijom zatvorila Gordana Majstorović, koja je po drugi put učestvovala na ovoj prestižnoj modnoj manifestaciji.

 

 


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article