St. George: Pruge i puf rukavi

Dagana Todorović Mondo
St. George: Pruge i puf rukavi


St. George je jedna od retkih modnih kuća u čijim prodavnicama možete da kupite, osim garderobe za muškarce, žene i decu, i vunu ili konac za štrikanje kako biste iskazali ličnu kreativnost. Neki samo zbog toga i ulaze u St. George radnje, dok ih kolekcija specifičnog dizajna i izrade ove robne marke ne zanima, bez obzira na pristupačne cene.Medjutim, i takvi u svom ormanu imaju barem nešto od ovog brenda, najverovatnije šal ili kapu, po čemu je St. George u početku bio poznat. Isto važi i za melirane muške rolke koje su pre nekoliko godina "preplavile" grad.

Čini nam se da će tako biti i sa haljinama iz kolekcije za proleće/leto 2008. koja je predstavljena u Ateljeu 212, u subotu uveče, u okviru 12. Jacobs Fashion Selectiona.


Kolekciju potpisuju dve autorke - Milica Mavrak i Sonja Krstić, a odlikuje se urbanim stilom i ležernošću, koji je postignut prugastim dezenima, pamučnim materijalima u bež, beloj, zelenoj i plavoj boji.

Visok struk je obavezan, kao i puf rukavi koji fantastično izgledaju na letnjim haljinicama i tunikama.

Dečija kolekcija je bogatog kolorita sa mnoštvom romantičnih detalja - karnera, tračica... a dominiraju tirkiz i bela boja za dečake, roze i plava za devojčice.
Kako sve to izgleda? Zanimljivo i mnogo bolje od onoga što smo do sada vidjali u St. George prodavnicama. Ova kolekcija je sofisticirana, od kvalitetnijih materijala i pedantnije savišena. Barem tako izgleda na manekenima i modnoj pisti.

U
FOTO GALERIJI se možete i sami uveriti.Sama revija bila je svojevrstan umetnički doživljaj. Na velikoj sceni Ateljea 212 program su vodili Svetlana Bojković i Miloš Vlalukin, dok smo izmedju defilea manekena uživali u sopranu Milke Stojanović i basu Živana Saramandića.

Posebno zanimljivo je bilo gledati kako Zagorka Stojanović, član ULUPUDUS-a i Udruženja filmskih umetnika, sve vreme trajanja revije, tka na velikom razboju....


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article