Modna revija za sveštenike i kaluđerice

Beta
Modna revija za sveštenike i kaluđerice


Da kaluđeri i kaluđerice takođe mogu da prate modu, pokazao je prvi sajam monaških redova na Katoličkom univerzitetu u poljskom gradu Lublinu. 

Glavna atrakcija sajma bila je prava modna revija u kojoj su katolički kaluđeri i kaluđerice, iz devet od 20 redova predstavljenih na sajmu, veštinom pravih manekena koračali crvenim tepihom u najnovijim kolekcijama monaških odora.
Sve kreacije poštovale su tipična obeležja koja za odeću svojih članova propisuje svaki red, ali je ipak bilo mesta i za maštovitost i modne elemente, što je publika nagradila srdačnim aplauzom.

Najviše pažnje privukli su kaljuderice i kaluđeri manekeni iz reda Belih sestara i Bele braće. Bele sestre nemaju propisani strogi kroj i boje, karakteristične za druge katoličke monaške redove, već oblače odeću onih zemalja u kojima služe. Na pisti su tako pokazale i odore žena muslimanske zapadne Afrike.
Bela braća kao najnoviji modni trend za svoje kaluđere predstavila su kreacije inspirisane nošnjom arapskih seljaka 19. veka.
"Kaluđerska odora je znak. Treba da bude prepoznatljiva i da se ističe", kazao je novinarima sveštenik Andžej Batorski i dodao da je revija, kao i takmičenje za najbolje pecivo i slatkiše, organizovana u želji da se pokaže svakodnevni život crkve i njenih redova.
 

SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article