Kavali na početku, DO na kraju

Dragana Todorović Mondo
Kavali na početku, DO na kraju


Becks's Fashion Week, 23. po redu, započeće revijom Robreta Kavalija, 16. aprila, u beogradskom Grand Casinu, a manifestaciju će zatvoriti Dragana Ognjenović, 24. aprila, revijom u salonu auto kuće "Porše", najavio je Nenad Radujević, direktor Clicka."Beogradska nedelja mode ulazi u dvanaestu godinu postojanja i manifestacija se širi i napreduje u svakom pogledu, tako da će i sada biti puno iznenađenja. Prvo je već na samom startu - direktno sa Milano Fashion Weeka u Beograd stiže Kavalijeva kolekcija. Ovaj čuveni dizjaner, nažalost, neće doći ali hoće kreator kolekcije, koji je takođe zvezda u svetu mode", objasnio je za MONDO Radujević, na kastingu za manekenke koje će učestvovati na 23. BFW.

I dok su najlepše devojke Beograda šetale improvizovanom pistom u hotelu Continetal u Beogradu, da bi ih budući učesnici Nedelje mode: kreatori, predstavnici modnih kuća i brendova, videli i odabrali modele za svoje revije, direktor Clicka nas je upoznao sa najzanimljivijim delovima programa predstojeće manifestacije.

"Dani Beograda ponovo se poklapaju sa Nedeljom mode tako da ćemo napraviti jedan zajednički dan. Tema ove proslave je 'Beograd je svet', tako da je mapa Beograda upoređena sa mapom sveta. U tim simpatičnim okolnostima ispalo je da se Holivud i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (FDU), naleze na istom mestu! Zato će u FDU biti upriličen preformans na temu Holivuda koji će raditi Tijana Pavlov i Dejan Despotović. Pre toga izabraćemo holivudskog dvojnika koji će dobiti nagradu – odlazak u 'filmsku meku'", kaže Radujević.

Inače, redovni program Nedelje mode održavaće se u Genex Impuls Holu, a svoje veče imaće i urednici prestižnih modnih časopisa na reviji trendova. Takođe, predstaviće se i domaće modne kuće i kreatori, atraktivni brendovi iz inostranstva...

"Specijalni gosti biće studenti tekstila iz Ljubljane. Sa London Fashion Weeka nam dolazi Peter Piloto koji je proglašen za jednog od najperspektivnijih mladih dizajnera", kaže Nenad i dodaje da će se ovogodišnji BFW razlikovati od prethodnog i po tome što će biti više muških kolekcija.

"Martini Vesto, Sorbino, Buggati underwear... a imaćemo i jednu specijalnu reviju muške mode koju radi FHM, poznati muški časopis. Naravno, tu je i Bata Spasojević koji već tradiconalno radi za muškarce", nabraja Nenad.
Radujević je posebno istakao reviju srpske modne industrije gde će se predstaviti prestižne domaće modne kuće - MONA, Zekstra, Balašević, Ivković... koju će osim domaćih medija, pratiti i oko 40 novinara iz regiona i inostranstva.

"Želja nam je da oni tokom jedne večeri dobiju kompletnu sliku naše modne industrije. Tako će naši gosti biti predstavnici medijskih kuća iz Rumunije, Bugarske, ex-Yu republika, Milana, Pariza i Londona. Cilj nam je da svetu prikažemo jednu dobru sliku o Beogradu i srpskoj modnoj sceni."

I, na kraju, Dragana Ognjenović u salonu auto kuće Porsche.

"Da, Dragana, kao jedna od najprestižnijih domaćih kreatora svakako zaslužuje da zatvori Beogradski Fashon Week. Međutim, to nije kraj. Kada prođe Uskrs i malo se odmorimo, dodelićemo BAZART nagrade", kaže Radujević, a mi "oštrimo pera" i obećavamo čitaocima MONDO portala redovno izveštavanje i puno fotografija sa 23. Beck's Fashion Weeka.

Za početak, pogledajte FOTO GALERIJU sa kastinga za manekenke.


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article