"Zekstra" za proleće-leto 2008.

Nadlanu
"Zekstra" za proleće-leto 2008.


Modna kuća "Zekstra" organizovala je samostalnu modnu reviju u Kristalnoj dvorani hotela "Hajat" i ostavila bez daha sve modne sladokusce. Crvenim tepihom prodefilovali su istinski zaljubljenici u modu, javne ličnosti, prijatelji kompanije i VIP zvanice. U zanimljivom ambijentu kristalnih lustera, belih stolica i dve piste za manekene predstavljena je kolekcija za proleće/leto 2008. kreatorskog tima koji čine Zoran Stanić, Slavica Petrović i Saša Vidić.    
 
Reviju je otvorio jedan od naših najboljih kreatora - Zoran, predstavivši se ženskom basic linijom. Potencira eklektički modni princip i inspiraciju pronalazi u modi 60-ih, 70-ih i 80-ih godina 20. veka. U tom smislu sofisticirane i precizno ukrojene forme umekšane su i odlično se kombinuju s etno delovima odeće, stvarajući zanimljive modne spojeve. Boje ove sezone su u rasponu od najsvetlije bele, preko bež, do crne. Sofisticirane i svetlucave zlatne tkanine, ukrasne trake i dekorativni vezovi, kao i obilje plisea, mašni i čipke stvaraju ženstven i romantičan izgled za predstojeće leto.
 
         

Jedna od glavnih predstavnica nove modne scene definitivno je Slavica Petrović, i njena muška basic linija. Osnovne odrednice ove linije su balans proporcije, harmonije i jednostavnosti. Kada su u pitanju odela, prednjači uža i kraća forma. Kod klasičnih modela prisutno je jednoredno kopčanje, kao i kopčanje sa dva ili jednim dugmetom i uskim reverom.
 
 
    
 
Materijali ove kolekcije su vuna, kombinacija vune i svile, lan i pamuk. Kolorit je ove sezone bogat, od bele, bež, preko skoro svih tonova sive, svetloplave, braon, do tamnih tonova teget i crne. U kolekciji je zastupljena i trikotaža od pamučnog prediva, nešto razigranijeg kolorita.
 

         

I na kraju, videli smo kolekciju Red Carpet, onoga od koga se najviše i očekivalo - Saše Vidića. Linija je namenjena mlađim kupcima i prati sve aktuelne svetske trendove. Modeli su čistih i jednostavnih linija, inspirisani 60-im godinama. Primenjene su boje širokog spektra - bela, ljubičasta, žuta, tirkiz.... Materijali su prirodni: lan, pamuk, svila, ali i mnogo čipke.

Nakon tri odlične modne revije i, što je najbitnije, nosivih modela, ostalo je samo da kažemo: - "Zekstra", svaka čast!

 
    
 
    
 
    
 
    
 
 

SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article