Néhány trükk, amivel éveket tagadhat le

Pallósi Ágnes Életforma
Néhány trükk, amivel éveket tagadhat le


Küzdünk az öregedés ellen, drágábbnál drágább kencéket kenünk magunkra, holott néhány egyszerű trükkel akár tíz évvel is fiatalabbnak tűnhetünk.A megfelelő haj

Ahogy egyre idősebbek leszünk, már nem viselhetünk akármilyen frizurát. A sima hosszú haj inkább csak a fiataloknak áll jól, bár bizonyos korig még fiatalít. Negyven fölött azonban már veszélyes, úgy nézhetünk ki vele, mintha 18 évesnek akarnánk látszani. Ha ragaszkodunk a hajunkhoz, és nem szeretnénk fiúsan rövid, esetleg tüsi frizurát, vágassuk inkább vállig, állig érőre. A színekkel szintén sokat lehet javítani az összképen: ha már őszülünk, festessük be a hajunkat. Egy-két árnyalattal választhatunk az eredeti hajszínünknél világosabb színt, így faraghatunk egy keveset a korunkból. A rövid, dauerolt haj a legnagyobb baki, amit elkövethetünk saját magunk ellen.

A smink

A fiatalok, különösen a tinédzserek szívesen festik magukat erős, sötét színekkel, pontosan azért, mert így idősebbnek tűnnek. Ha azonban nem vagyunk már

húszasok, inkább a természetes sminket válasszuk, ami harmonizál a bőrszínünkkel. Semmiképpen ne alapozzunk túl vastagon, a szemünket pedig a barna árnyalataival hangsúlyozzuk ki. Egy kis szempillafesték, decens rúzs, és kész is a tökéletes középkorú nő. A nagyon csillogó szájfény szintén a fiatalok kiváltsága, az idősebbeknél inkább a száj körüli rácokat hangsúlyozza.

Fogak

Korunkról a fogaink árulkodhatnak, minél idősebbek vagyunk, annál több szennyeződés rakódik le rájuk, különösen azoknál, akik kávéznak, esetleg dohányoznak is. Érdemes szakemberhez fordulni, aki a fogkövet könnyedén eltávolítja, sőt, a csúnya szürkeségtől is megszabadíthat minket egy kis fogfehérítéssel.

Öltözködés

Fontos, hogy mindenki korának és személyiségének megfelelően öltözzön. Középkorúaknak nem ajánlott a miniszoknya, de ez nem jelenti azt, hogy csakis kosztümben járhatnak.

A kosztüm különösen veszélyes ruhadarab, szinte mindenkit öregít, de ezzel együtt rendkívül elegáns lehet. Olyan szabást válasszunk, ami kiemeli alakunkat, de nem hasunkat vagy a fenekünket.

A rövid ujjú pólók, ingek, ruhák szintén inkább a fiataloknak valók, kiemelik ugyanis a megereszkedett "integetőizmot". Nyáron vegyünk inkább ujjatlant, hidegebb időben pedig háromnegyedes, vagy hosszú ujjú felsőt.

A túl hosszú szoknya szintén öregít, térdi, épp térd alá érő fazont vegyünk fel inkább, kivéve, ha rejtegetni akarjuk a lábainkat. Akkor viszont inkább bokáig, földig érő darabot, a lábszárközépig érő ruha csak a karcsú, magas nőknek áll jól.

A sötét színek, különösen a fekete szintén öregít, ennek ellenére azonban negyven fölött már ne nagyon vegyünk föl rikicsi színeket. Maradjunk a sápadtabb, pasztell árnyalatoknál, de a túl sötéteket is kerüljük.


Source