Modni brend Selin postao dragulj Grupe LVMH

novosti.rs
Modni brend Selin postao dragulj Grupe LVMH


Francuski modni brend Selin (Celine) udvostručio je prodaju za poslednje tri godine, dostigavši u prošloj godini vrednost od 400 miliona evra

Francuski modni brend Selin (Celine) udvostručio je prodaju za poslednje tri godine, dostigavši u prošloj godini vrednost od 400 miliona evra, što je više od prodaje marke Iv-Sen Loran.

Posle Vitona i Bulgari, Selin postaje najznačajniji izvor prihoda za čitavu grupu LVMH kojoj ova marka pripada, piše francuski Eco.

Modni dodaci su naročito doprineli pozitivnim vrednostima prodaje, dok se ponuda obuće još uvek razvija.

Nakon nominacije britanske kreatorke Feb Filo za umetničku direktorku brenda, krajem 2008, kreativni studio je preseljen u London. Marka je potpuno redizajnirana, tako da ima malo sličnosti sa stilom koji je ustanovljen još 1945, kada je marka osnovana. Selin raspolaže jednim ateljeom za izradu proizvoda od kože u Italiji, dok je atelje za proizvodnju odeće smešten u Parizu.

Upravo od dolaska nove umetničke direktorke, brend Selin je udvostručio svoju prodaju, a grupa LVMH planira da dodatno udvostruči njenu prodaju za narednih tri do pet godina, izjavio je portparol Grupe.

Selin je danas jedna od najcenjenijih marki na tržištu, navodi list. Distribucija je vrlo kontrolisana. Nijedan komad odeće ili bilo koji drugi proizvod pod firmom Selin, ne prodaje se preko Interneta.

Marka se oslanja na limitiranu mrežu od stotinak butika u Evropi, SAD-u i Aziji, čiji broj se nije promenio još od 2009, budući da su neki zatvarani, neki otvarani. Cilj kuće je da se kontroliše rast u cilju očuvanja identiteta marke Selin, ističe portparol kompanije LVMH.Source


Article viewed 2129 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article