Izbegnite četiri loše navike kojima uništavate kosu!

smedia.rs
Izbegnite četiri loše navike kojima uništavate kosu!


Sjajna i zdrava kosa san je svake žene. Iako raznoraznim preparatima za negu pokušavamo maksimalno da čuvamo kosu ponekad je nesvesno uništavamo svakodnevnim navikama.Donosimo 4 najčešće greške koje pravimo na našoj kosi:

PRANJE KOSE SVAKI DAN
Stručnjaci ističu da je kosa najlepša kada prirodna ulja s kože glave preuzmu koren kose. Kosu perite svaki drugi ili čak svaki treći dan. Ako se probudite ućebane kose poprskajte kosu običnom vodom i lagano osušite fenom.
VEZIVANJE KOSE GUMICOM NA ISTOM MESTU
Vezivanjem kose u konjski rep stalno na istom mestu uništavate brojne dlake. Ako imate naviku da često nosite zavezanu kosu, potrudite se da malo pomerite gumicu ili zavežite rep nešto više ili niže.

ZANEMARIVANJE VLASIŠTA - KOŽE GLAVE
Kako bi vaša kosa izrasla zdrava i sjajna vašem vlasištu je potrebna nega. Masiranjem temena vrhovima prstiju stimulišete protok krvi, a preparatima za negu kože glave jačate koren kose.
KORIŠĆENJE POGREŠNE ČETKE ZA KOSU
Osim što će je oštetiti pogrešna četka može da se i zapetlja u vašoj kosi. Pravilo glasi: što duža kosa, to veća četka. Za naglašavanje volumena koristite okruglu, a za ravnanje ravnu (pljosnatu) četku, piše Zadovoljna

Source


Article viewed 2523 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article