Sve ono što niste znali o nezi trepavica i obrva

Sve ono što niste znali o nezi trepavica i obrva


Koliko je za izgled važan tako mali, ali bitan zahvat oblikovanja obrva i pravilnog šminkanja trepavica, najbolji su dokaz velike holivudske dive. Ako ih negujete i oblikujete kako treba - možete da izgledate i deset godina mlađe.
Osim estetske funkcije, trepavice štite oči, ali su same izložene prašini, zagađenju, sastojcima šminke, UV zračenju, baš kao i obrve, koje se s godinama proređuju. Pravilna nega trepavica je veoma važna jer neredovna ili neodgovarajuća nega može da zapuši kanale na kapcima, da izazove infekcije oka i mnogo drugih problema. O tome kako da pravilno negujete i zaštitite obrve i trepavice govori Ivana Stojiljković, viši kozmetičar i estetičar iz parfimerije „Metropoliten“.


Nega trepavica i obrva
Trepavice se obnavljaju na nekoliko nedelja. Domaća radinost je preporučivala klasičnu masku u vidu ricinusovog ulja. Ono može da bude korisno, ali je vrlo nepraktično i sigurno ne želite zamašćene, mutne i naduvene oči.


Talika Lipocils Expert je jedini preparat za podsticanje rasta trepavica. Nakon četiri nedelje trepavice postaju gušće, tamnije, duže i uvijenije. Ovaj laki gel primenjuje se lako poput maskare i ajlajnera - na ivičnu dužinu trepavica i duž linije rasta, na koren trepavice, ujutru i uveče na čistu kožu. Čim se gel osuši, može se naneti maskara i druga šminka. Podjednako dobar efekat ima i Lipocils za rast obrva za guste obrve.
Source


Article viewed 3246 times