Trećina muškaraca depilira intimnu zonu

Trećina muškaraca depilira intimnu zonu


Pored depilacije grudi, sve veći broj muškaraca smatra da je neophodno i depiliranje intimnih predela na njihovom telu. Kozmetički tretman, koji je do nedavno bio gotovo neprihvatljiv, dobija sve veći broj muških pristalica. Pripadnici jačeg pola otkrivaju da se rado podvrgavaju ovoj vrsti depilacije, a njenoj popularizaciji uveliko su doprineli i zvezde rijaliti šoa „The only way is Essex" Mark Vrajt Džoi Eseks koji u javnost rado iznose sve prednosti depiliranja.
Istraživanje koje je sproveo Britanski savez za zdravlje kože utvrdio je da se 31, 7 odsto muškaraca odlučuje za intimnu depilaciju. Deset procenata njih depilira zadnjicu, a popularna mesta za depilaranje su i obrve: 28, 8 procenata muškaraca vodi računa o njihovom izgledu, grudi depilara 20, 2 odsto, leđa 12, 9 procenta, a uši i  nos 41 procenata pripadnika jačeg pola.

Trećina muškaraca depilira intimnu zonu Džoi Eseks rijaliti zvezda jedan je od onih koji voli ne samo depilaciju, već i dekorativno ukrašavanje depiliranih delova tela i to kristalima.
Trećina muškaraca depilira intimnu zonu


Drugi učesnik emisije Mark Vrajt ističe da se depilirani muškarci sve više dopadaju ženama, a to je za njega više nego dovoljan razlog da redovno primenjuje depiliranje.
- Žene ne vole nužno grube muškarce, ima i  dama  kojima se dopadaju oni koji se neguju i  brinu o sebi- rekao je Vrajt.
Da li vaš partner spada u u grupu muškaraca koji podržavaju najnovije trendove ? Studija pokazuje da se Britanci približavaju Amerikancima, pa neverovatnih 73 odsto njih depilira prepone.
Jedan od njih je i dvadesetodmogodišnji Džejms Steli iz Londona koji je rekao da želi da bude ponosan na svoj izgled, a dlakava leđa nikako tome ne doprinose.
Iako se najčešće žene žale da su izložene prevelikom pritisku dikatata lepote, ni muškarci u tome ne zaostaju. Oni tvrde da se u današnje vreme od njih dosta očekuje, a da se negovano telo nameće kao imperativ.

Trećina muškaraca depilira intimnu zonu

Uprkos svemu ovome, među muškarcima ima i  onih koji si dalje preferiraju prirodan izgled i  kojima dlake na telu nimalo ne smetaju. Njih 28, 8 odsto nimalo ne mari za depiliranje.

Trećina muškaraca depilira intimnu zonu Muškarci "kradu" kozmetičke preparate svojih partnerki
Muškarci pored depiliranja redovno koriste i preparate protiv starenja. Zanimljivo je to što je većina njih priznala da upotrebljava hidratne kreme svojih pratnerki. Čak trećina rado koristi balsam za usne svjih supruga ili devojaka. Razlog zašto muškarci pozajmljuju kozmetiku jeste njihovo uverenje da su žene veći eksperti za lepotu. Ipak ima i onih koji kupuju kozmetička sredstva, pa svaki deseti muškarac redovno nabavlja preparte za negu.


Article viewed 4919 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article