Kako odabrati rep koji vam najbolje pristaje? (FOTO)

smedia.rs
Kako odabrati rep koji vam najbolje pristaje? (FOTO)


Većina žena ne zna kako da ispravno izbalansira linije svog lica. Da biste znali kako da napravite savršenu simetriju pomoću najjednostavnije frizure, ovde ćemo vam objasniti koji rep za kosu najbolje stoji prema obliku lica.

Rep za okruglo lice

Kad je u pitanju okruglo lice – što je viši rep, to bolje. To je zbog toga što će visina na temenu pomoći da se izbalansira zaobljenost lica i obraza. Čega se trebate kloniti? Zalizanog repa – on će samo naglasiti vaše okruglo lice.

Najbolji rep za četvrtasto ili kruškoliko lice

S obzirom da su linija vilice jako izražene i "oštre" kod ovog oblika lica, važno je smekšati ih kosom. Pre vezanja repa kosu blago nakovrdžajte, da joj date volumen i teksturu, a zatim izostavite nekoliko prednjih pramenova dok vezujete rep. Po visini odaberite srednje visok ili jako visok rep.Najbolji rep za srcoliko lice

Srcoliko lice znači šire čelo i usku, "šiljastu" bradu. Rešenje: šiške! Pomoći će bilo koje šiške, ali duže šiške u stranu najbolje će sakriti nesrazmernost čela i brade. Rep srednje visine je najbolja opcija – jer "otvara" lice a ne usmerava pažnju na čelo.
Najbolji rep za ovalno lice

Vi ste prava srećnica jer možete da nositi rep kakav god poželite – zalizan, raščupan, visok ili nizak... A kad vam je sve dozvoljeno, zašto ne biste isprobali niski rep sa strane, koji može izgledati potpuno neodoljivo? Možete se i poigrati s frizurom – pa kosu s prednje strane, od razdeljka, možete isplesti u mini riblju kost ili pletenicu.

Najbolji rep za lice oblika dijamanta

Ovo lice je slično ovalnom, ali s naglašenijim jagodicama i bradom. Takvom licu potrebna je ženstvena frizura da bi omekšala grublje crte lica. Zato kosu ne zalizujte - neka ima volumen (iako ne mora biti kovrdžava). Da biste postigli iluziju oblijeg lica, poradite na punoći na temenu – natapirajte kosu za volumen, a zatim je zagladite u uredan rep srednje visine.Source


Article viewed 6307 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article