Prirodni dezodoransi u stiku

novosti.rs
Prirodni dezodoransi u stiku


Dezodoranse koristimo svakodnevno, pa je važno da oni budu potpuno prirodni, a naročito da ne sadrže aluminijum, parabene, veštačke mirise, boje i ostale štetne sastojke

Dezodoranse koristimo svakodnevno, pa je važno da oni budu potpuno prirodni, a naročito da ne sadrže aluminijum, parabene, veštačke mirise, boje i ostale štetne sastojke koji su sastavni delovi kupovnih dezodoransa. Napravite neki od ova dva dezodoransa:
* Za prvi je potrebno: 1-1/2 kašika pčelinjeg voska (važan za teksturu), 4 kašike kokosovog ulja (deluje antibakterijski), kašika šea maslaca (omekšava kožu), 4 kašike gline (čini da koža dugo bude suva), 20-25 kapi esencijalnog ulja (lavande, limuna, ruzmarina, bergamota, ili njihove mešavine). Ulje ruzmarina ima antibakterijsko i antigljivično dejstvo, a ostala dezodoransu daju prijatan miris. Često mešajte vosak i kokosovo ulje na tihoj vatri. Kada se rastope, dodajte šea puter, mešajte, sklonite sa šoreta i nastavite da mešate. Dodajte ostale sastojke, opet promešajte da se sjedine, preručite u tiganj koji ćete staviti u hladnu vodu u kadi i ostaviti oko pet minuta da se smesa stegne. Kašikom ubacujte miksturu u praznu ambalažu starog dezodoransa, koju ste prethodno dobro očistili. Stavite dezodorans u frižider da odstoji oko pola sata, da se stvrdne.
* Za drugi je potrebno: 2 kašike pčelinjeg voska, po 6 kapi ulja limunove trave, ulja ruzmarina i bademovog ulja. Ugrejte vosak na vatri srednje jačine, pa kada počne da se topi, mešajte ga sa bademovim uljem. Sklonite sa šporeta i dodajte ostala esencijalna ulja. Kada se ohladi, smesu ubacite u teglicu ili ambalažu od starog dezodoransa. Nanosite ga kao kremu, tako što uzmete malo na prst i namažete ispod pazuha.

Source


Article viewed 1660 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article