Zorana Stojanović

style.rs
Zorana Stojanović


Predstavljamo Vam kolekciju VAL, mlade dizajnerke Zorane Stojanović, koja se beogradskoj modnoj publici prvi put predstavila na 30. Beogradskoj nedelji mode.Na 30. BFW ste se predstavili kolekcijom VAL , koja je ujedno bila i vaša diplomska kolekcija. Kako ste se osećali kada su manekenke kročile na pistu, a vaš rad doživeo svoji debi?

Pred samu reviju osećala sam se vrlo uzbuđeno i jedva sam čekala da počne, a jos vise da se završi, da bih videla reakciju publike. Naravno sve vreme sam se brinula da li će sve proći u najboljem redu.

Gde ste pronašli inspiraciju za kolekciju Val?

Inspiraciju sam pronašla u svojim modnim ilustracijama, koje su rezultat mog studiranja na FPU.

Koga biste voleli da vidite u svojim modelima?

Jako sam vezana za svoje modele, s toga bih najviše volela da ih viđam na svojim prijateljima. A od poznatih definitivno Paz de la Huerta.

Da li ste od onih koji kreiraju srcem ili se ipak vodite razumom i ciljem koji želite da postignete?

Vodim se razumom i ciljem, a sve to pokreće ljubav.

Sećate li se svoje prve kreacije?

Na tu oblast me asocira početak fakulteta na predmetu osnove odevanja, zadatak nam je bio geometrijski oblik i silueta određenih godina prošlog veka. Napravila sam neobičnu mulet haljinu od koncentričnih krugova bez ijednog šava i taj projekat sam tada smatrala vrlo uspešnim.

Kada ste odlučili da zapolovite u dizajnerske vode? Kako je sve počelo?

Oduvek sam znala da je primenjena umetnost za mene, trebalo je samo da izaberem oblast, nakon srednje umetničke škole dvoumila sam se između vajarstva i kostima. Krenula sam na pripreme iz obe oblasti i vrlo brzo sam zavolela modnu ilustraciju, koja je za mene tada predstavljala novi vid crtanja, ubrzo sam upisala fakultet i tu su se razvile moje prve ozbiljnije kreacije.

Da li pripremate nove kolekciji i možete li nam otkriti tajnu u kom pravcu želite nastaviti?

Uskoro počinjem sa radom na novoj kolekciji. Istrazivački sam nastrojena prema krojevima pa će i samim tim biti potpuno drugačija od prethodne kolekcije, ipak stojim pri izgradnji ličnog pečata s toga obecavam dobar kolorit.

I za kraj, gde zainteresovani mogu pronaći vaše kreacije?

U Choomich design district-u, novootvorenoj radnji ”Klasa”.


Source


Article viewed 1563 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article