Britanke farbaju cipele da bi izgledale kao "Lubutenove"

zena.blic.rs
Britanke farbaju cipele da bi izgledale kao "Lubutenove"


Cipele francuskog dizajnera Kristijana Lubutena koštaju čitavo malo bogatstvo, što ih običnim ženama čini nedostupnim. 

 


Gledajući kako holivudske zvezde paradiraju u njegovim kreacijama prepoznatljivih crvenih đonova, pojedine Britanke došle su na ideju kako da uz malo novca i one sebi nabave cipele poznatog brenda.


Kako piše Dejli mejl, zaposleni u jednoj prodavnici boja u Londonu nedavno su primetili da se mnoge klijentkinje raspituju za posebnu "krv" crvenu boju, pokazujući fotografije cipela iz modnih časopisa.
"One traže savete o nanošenju farbe na kožu i gumu", kazao je direktor farbare, dodajući da je za godinu dana prodaja crvene boje skočila za čak 40 odsto.Domišljata 24-godišnja Kler Stivenson priznala je da se poslužila ovim trikom kako bi cipele koje je platila 20 funti pretvorila u Lubutenove koje u proseku koštaju oko 600 funti.
"Nije bilo drugog načina da sebi nabavim 'Lubutenove' cipele", kazale je Kler, dodajući da je dobila puno pohvala kada se u njima pojavila na jednom venčanju.
"Doživela sam takav uspeh da planiram da to učinim sa još jednim parom cipela", rekla je ona.


Zasad se ne zna kakvu će reakciju ovaj fenomen izazvati kod Kristijana Lubutena, koji jako drži do toga da zaštiti svoje čuvene crvene đonove.
Godine 2008, Lubuten je tužio za plagijat špansku kompaniju odevnih predmeta "Zara", a isto to je učinio i prošle godine na račun francuske modne kuće "Iv San Loran".


Source


Article viewed 3389 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article