Kako odabrati savršen kupaći kostim

iglica.rs
Kako odabrati savršen kupaći kostim


Bez obzira na to imate li telo poput kakvog supermodela ili ne, većina žena doživljava mali slom živaca svaki put kad kreće u kupovinu idealnog kupaćeg kostima. Za razliku od „normalne” odeće koja uglavnom pokriva strateške delove tela koji ne laskaju našoj figuri, kod kupaćih kostima „istina” nezadrživo izlazi na videlo, piše metroportal.hr.Ipak, pre nego se bacite na naučno proučavanje svoje figure i tipova bikinija koji se prodaju u trgovinama, a nakon toga krenete očajavati, trebate na umu imati nekoliko jednostavnih pravila.

Prvo je to da će vam, što se više sunčate i dobijate boju, trebati sve jednostavniji bikini. Isto tako, mislite li se za vreme nošenja bikinija baviti bilo kakvom fizičkom aktivnošću, obavezno proverite da vaš bikini sve drži „na mestu”.

I konačno, ne idite u kupovinu bikinija u poslednji čas, niti pod stresom. Kriva odluka u trgovini koštat će vas neverovatno puno muke jednom kad dođete na plažu i ostanete bez mogućnosti popravka.

Sad kad smo postavili nekoliko osnovnih pravila, donosimo vam par saveta koji će vam olakšati ovu misiju:

1. Kupaći za sva vremena

Ukoliko ne možete zamisliti da svake godine iznova idete u kupovinu novog kupaćeg, ovaj je tip idealan za vas. Ovakav kupaći mora biti dovoljno kvalitetan da traje godinama bez da izgleda ofucano, a pritom mora ostati dovoljno moderan da ne izgleda smešno. Najbolji izbor su jednostavniji kupaći u crnoj ili zlatnoj boji, kao i oni s mornarskim uzorkom, budući da se pokazalo kako su te boje otporne na česte promene modnih hireva. Ipak, računajte da ovakvi kupaći, najviše zbog većeg kvaliteta izrade koja vam treba, po pravilu nisu među najpovoljnijima.

2. Jednodelni kupaći

Bez obzira na sve dijete koje držimo pre odlaska na plažu, godišnji je odmor često vreme kad se volimo opustiti, a to vredi i za način prehrane. Želite li kupaći s kojim bezbrižno možete pojesti pizzu ili hamburger noć pre, a da se to odmah ne vidi na vašoj liniji, jednodelni je kupaći idealan izbor. Najvažnije je da bude dizajniran tako da mu je središnji deo (onaj koji ide na stomak) ojačan, kako bi stisnuo višak na trbuhu, a istovremeno istaknuo vaše grudi i pažnju usmerio na njih.

3. Slaganje kupaćeg po meri

U današnje vreme gotovo svaka ozbiljnija modna kuća na izbor nudi više oblika iste linije kupaćih kostima, što znači da, ako tako želite, možete slagati komade kako vam je volja. Ovaj je način idealan ukoliko niste u žurbi i ne smeta vam duže isprobavanje kombinacija. Ako imate široka ramena i male grudi uzmite trokutiće, ako ste niski s malim grudima uzmite banana oblik, ako nemate bokove uzmite gaćice na vezanje ili slip koji ide na kukove. Želite li ostaviti utisak dužih nogu uzmite visoki c izrez. Ne sviđa vam se guza? – uzmite gaćice s volančićima. Imate prevelike grudi,  za vas je klasični gornji deo sa žicom i debljim naramenicama.

4. Kupaći za mame

Ukoliko nemate preteranih problema s linijom, ali vas zato klinci redovno navlače za gornji deo kad idete s njima na plažu ili ga pokušavaju odvezati, treba vam kupaći za mame. Izaberite čvršće gornje delove banana oblika koji najčešće imaju dodatno osiguranje vezanjem iza vrata, ali stoje i sami. Tako ćete imati dovoljno vremena za reakciju kad krenu nestašne ručice. Takođe možete uzeti i kupaći s dvostrukim vezicama koje ćete odvojeno vezati. Izbegavajte trokutiće jer oni najlakše pobegnu kontroli.

Source


Article viewed 5995 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article