Nakit za venčanje

novosti.rs
Nakit za venčanje


Osim burme, koja je svakako u prvom planu, vrlo je važno da nevesta odabere i odgovarajući nakit. Mlade ga biraju pažljivo, uzimajući u obzir haljinu, šminku i frizuru, ali i običaje

NA ceremoniji venčanja pogledi gostiju su najviše usmereni ka mladi. Osim burme, odnosno venčanog prstena, koji je svakako u prvom planu, vrlo je važno da se odabere i odgovarajući nakit. Mlade ga biraju pažljivo, uzimajući u obzir haljinu, šminku i frizuru, ali i običaje. Stilisti savetuju damama koje uskoro planiraju da stanu na "ludi kamen", da za ovaj poseban dan odaberu nakit sa dragim i poludragim kamenjem.

Porodični nakit

Pre nego što krenete u potragu za atraktivnim komadom nakita, pregledajte prstenje, ogrlice, dijademe, narukvice i minđuše vaše bake, prabake, majke, tetke... Možda će vas iznenaditi prijatno kada pronađete savršeno očuvanu bisernu ogrlicu ili filigrantski prsten sa brilijantima. Mnoge mlade insistiraju na porodičnom nakitu zbog tradicije i iz sentimentalnih razloga, posebno ako znaju da je on nekome pre mnogo godina doneo sreću u braku.

Uskladite haljinu i ogrlicu

Nije lako naći odgovarajuću ogrlicu, a polazna tačka u potrazi trebalo bi da vam bude haljina. Biseri ili dijamantska ogrlica tik uz vrat idealno će stajati uz venčanicu bez bretela, dok se uz haljinu sa ve-izrezom odlično uklapa lančić sa diskretnim dijamantskim priveskom. Obavezno uskladite boje dragog kamenja na ogrlici sa šminkom i nijansom haljine.

Narukvicu iskombinujte sa rukavicama

Ukoliko se odlučite za duge bele rukavice, možete da odaberete tanku narukvicu sa dijamantima, koju ćete staviti preko rukavica i prsten sa većim kamenom u boji. Vodite računa da narukvice budu usklađene sa prstenjem, dijademom i ogrlicom.

Obavezne minđuše

Bez obzira na to kakav nakit da odaberete, minđuše su apsolutno obavezne. Sa njima svaka mlada izgleda ljupko, a frizura i šminka više dolaze do izražaja.

Okrugle i viseće minđuše savršeno se uklapaju uz punđe, odnosno podignutu kosu, dok će male naušnice da upotpune kovrdže, naglašenu ogrlicu, veo ili dijademu.Source


Article viewed 6943 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article