Lepa i humana: Kolekcija nakita supermodela Coco Rocha

zena.blic.rs
Lepa i humana: Kolekcija nakita supermodela Coco Rocha


Poznata je po oštrom jeziku i divnom licu. Supermodel Coco Rocha(23) je otkrila još jednu stvar o sebi: ona je talentovana i plemenita. Dizajnirala je nakit za organizaciju "Senhoa" koja spasava i pomaže ženama iz Kambodže, žrtvama trgovine ljudima.Komadi su veoma zanimljivi, karakterni, više podsećaju na umetnička dela, nego na nakit i simbolički predstavljaju principe borbe za koju se zalaže "Senhoa", pomalo liče na stilizovane lance, okove. Za izradu su korišćeni Svarovski kristali i srebro. Deluju otmeno, a cene su veoma pristupačne - od 65 do 200 dolara.

Mankenka je objasnila da je otkrila "Senhoa" nakit na svom venčanju kada je jedna zvanica nosila neverovatnu ogrlicu. Od tada je, kaže, i ona na različitim dešavanjima birale njihove komade.

-Kako sam se više upoznavala sa problemom trgovine ljudima, dok sam slušala potresne priče devojaka, shvatila sam da želim da uradim nešto više, da moram da se aktiviram i pomognem tim ženama. Uradila sam kolekciju koja na meni svojstven način govori šta mislim - rekla je Coco.

Ona za sebe kaže i da je veoma izbirljiva prilikom izbora nakita i da je svojeručnim dizajnom napravila ono što je potpuno po njenom ukusu, ali inkorporirano u humanitarnu ideju.

- Sav prihod od kolekcije je namenjen radu organizacije, organizovanju pre svega njihovih aktivnosti, održavanju kuća i kupovini namrnica za devojke koje su spašene. Sve komade sam posvetila devojkama koje su ušle u program "Senhoa" - objasnila je kanadska lepotica.


Source


Article viewed 2609 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article