Crne venčanice Vere Vang: Boja žalosti za najsrećniji dan

zena.blic.rs
Crne venčanice Vere Vang: Boja žalosti za najsrećniji dan


Venčanice u boji žalosti predstavljaju tabu čak i za one najavangardnije. Međutim, poznata kreatorka Vera Vang smatra da je došlo vreme promena. Njena poslednja kolekcija obiluje dramatičnim haljinama u gotik stilu, bogato ukrašenim naborima tila i šifona, dok belih modela uopšte nema.Za svaku majku mladoženje, najveći šok svakako bi bio ako bi se mlada pojavila u crnoj venčanici. Tradicionalno govoreći, ta boja se prilično protivi onome što venčanje predstavlja - radosni čin spajanja dvoje ljudi.

 

Međutim, jedna od najpoznatijih kreatorki kada su venčanice u pitanju, Vera Vang, odlučila je da crna boja više nije tabu.

U sklopu njene nove kolekcije predstavljene na Nedelji mode posvećenoj venčanjima, u Njujorku, dizajnerka je predstavila nekoliko modela u boji žalosti.

 

Dramatične haljine u gotik stilu, bogato ukrašene naborima tila i šifona iznenadile su prisutne u publici.

Kreatorka kojoj su za najvažniji dan poverenje poklonile Kim Kardašijan, Viktorija Bekam, Čelzi Klinton i Avril Lavinj, nije za ovu kolekciju spremila nijedan model čisto bele boje.

 

Vangova je i ranije flertovala sa različitim nijansama sive, boje šampanjca i prljavoroze, ali ovo je prvi put da je na pistu poslala manekenke odevene u potpuno crne haljine.

 

Ostaje da se vidi da li će vizija jedne od najuticajnijih kreatorki u svetu venčanica biti prihvaćena od strane nevesta.

 

Valja podsetiti da su bele venčanice postale obavezan deo ceremonije tek od 1840. kada se kraljica Viktorija u upravo jednoj takvoj haljini venčala za princa Alberta.

 


Source


Article viewed 4025 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article