„19. Herbafast Fashion Selection”

novosti.rs
„19. Herbafast Fashion Selection”


Svoje kolekcije prikazali su Irena Grahovac, Predrag Đuknić, Danijela Glišić, Bojana Bradić, Marina Cikojević, Ivan Golubović, Seka Radončić, Bojana Bođnjak, Gordana Majstorović, Marina IlićGlamur 70-ih

Početak prestižne modne manifestacije „19. Herbafast Fashion selection” obeležila je revija naše poznate kreatorke Irene Grahovac. Njena kolekcija ovog puta inspirisana je duhom i modom 70-ih godina, a čine je glamurozni modeli od jagnjećeg krzna, prirodne i streč kože, upotpunjeni detaljima od rakuna.

Ističu se atraktivne bunde sa upečatljivim okovratnicima, pantalone od streč kože, jakne modernog dizajna, suknje A kroja, a poseban pečat kolekciji daju i detalji – uski kaiševi, torbe i glamurozni šeširi. Stil 70-ih naglašen je i bogatim koloritom – od boja preovlađuju ljubičasta, petrolej i kivi zelena, rojal plava, braon, teget i crna.

U stilu filmskih diva

Revija „Cine Italiano” inspirisana je italijanski filmom i modom, odnosno čuvenim Marčelom Mastrojanijem i italijanskim filmskim divama poput Izabele Roselini, Sofije Loren, Đine Lolobriđide, Monike Beluči.... Dizajneri Predrag Đuknić, Danijela Glišić, Bojana Bradić, Marina Cikojević i Ivan Golubović predstavili su 15 modela - dominiraju glamurozne satenske haljine, modeli upotpunjeni romantičnom čipkom, kao i oni ležerni, vrlo retro i ženstveni sa visokim strukom.

Elegantno i upečatljivo

Ljubitelji mode imali su priliku da vide i najnoviju kolekciju poznate makedonske dizajnerke Seke Radončić. Čine je elegantne haljine, veoma ženstvene i upečatljive. Različitog su kroja – od ravnih, blago strukiranih do plisiranih, dekoltiranih. Pečat im daju i boje – crne haljine upotpunjene su detaljima u kontra boji, a dominantni su i modeli u zelenim, plavim i bordo tonovima.

Za smele i otmene dame

Revijom „Jane Doe Vintage” predstavila se vizuelna umetnica Bojana Bošnjak. Ovu kolekciju čine unikatni komadi od 20-ih do 80-ih godina prošlog veka prilagođeni današnjoj modi. Svaki model urađen je tako da izgeda posebno i zapaženo, a kolekcija je namenjena smelim, kreativnim i otmenim damama. Pojedini modeli podsećaju na veoma popularan boho stil. Ističu se haljine vrlo orginalnog i modernog dizajna, sa resama, tufnama, jednobojne i dugačke, ali i plisirane retro suknje, široke pantalone...

Igra toplih i hladnih boja

Dizajnerka Marina Ilić predstavila je kolekciju u kojoj se prepliću modeli i detalji u toplim i hladnim tonovima – kombinacije od braon do lila i hladnije zimske sivoplave. Ističu se atraktivni kombinezoni, kratke haljine ravnog kroja, sakoi puf kroja koji istuču ramena, kratke bunde... Kolekcija je upotpuljena i detaljima od kože i krzna.

Za damu sa stilom

Kolekciju „Secret Combination” predstavila je dizajnerka Gordana Majstorović. Namenjena je ženi modernog doba, dami sa stilom koja i odećom i karakterom ostavlja utisak gde god da se pojavi. Ističu se haljine dizajnirane od različitih materijala, sa karnerima, elegantne crne, duži romantični modeli sa cvetnim desenom, atraktivne tunike sa ranflom i upečatljivom mašnom na sredini...


Source


Article viewed 3116 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article