Muški sakoi na ženski način

zena.hr
Muški sakoi na ženski način


Jesen nam donosi prelijepe ženske sakoe koji inspiraciju pronalaze u muškim krojevima...

Od kada su žene 20-ih godina prošlog stoljeća izašle iz suknja i obukle hlače, odnosno muška odijela, započela je prava modna revolucija koja je zauvijek promijenila modu i postavila nova pravila odijevanja. Iako, ženski sakoi nisu bili neka novost, novost je bila što su žene počele nositi muške krojeve sakoa što je do onda bilo nezamislivo.

Neke žene izgradile su i imidž nošenja muških odijela, posebno onih svečanih, a jedna od njih bila je poznata glumica Marlene Dietrich.


Marlene Dietrich


YSL: Le Smoking (sedamdesete prošlog stoljeća)


Od dvadesetih godina prošlog stoljeća pa sve do današnjih dana, modeli sakoa su se mijenjali, no u određenim dužim ili kraćim periodima, muški sakoi za žene ponovno su se vraćali u modu. Nove generacije modnih kreatora pronalazile su inspiraciju u njihovim prethodnicima, mijenjajući određene detalje, no držeći se već provjerenih obrazaca i krojeva. Naime, nešto što je lijepo, nikada ne izlazi iz mode.
Prije samo tri godine, žene su ponovno na sebe obukle muške krojeve sakoa, a sezona jesen-zima donosi nam određene izmjene već lansiranog trenda.

„Ženstvenost susreće muževnost“ može biti slogan koji vas mora voditi u odabiru sakoa. Sakoi moraju i dalje ženama davati ženstvenost i seksipil i to ponajprije s uskim krojevima te finim satenskim materijalima visokog sjaja, izraženih ramena.
 Za one koje vole provokativniju odjeću, mogu odabrati sako koji izgleda kao da je dio određenog kostima iz trgovine s donjim rubljem.

Jedna od opcija su glamuzorna svečana odijela (pretežno muškog kroja), koja uključuju visoke pete i leptir mašne.
 


Sakoe i odijela možete kombinirati s satenskim košuljama, ili pak finim laganim košuljama od pamuka, svile ili nekih drugih prozirnih materijala.

Sakoi ne moraju biti samo u tamnim bojama.Etno-stil s izvezenim detaljima ili kombiniranim materijalima, također je jedna od opcija koju možete odabrati.I naravno, nikako kao osnovni asesoar nemojte zaboraviti – velike leptir mašne.


Source


Article viewed 7839 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article