Pirsing – moguće alergijske reakcije koje može izazvati

odsjaj.com
Pirsing – moguće alergijske reakcije koje može izazvati


Leto je, svakako, period kada se obožavaoci pirsinga odlučuju da se njime ukrase. Ipak, to je najnepovoljniji deo godine za pirsing. Telo je više izloženo suncu, morskoj ili vodi punoj hlora, pa rana vrlo teško zarasta i vrlo često se gnoji.Pitate se kako da izbegnete moguće infekcije ili komplikacije bilo koje druge vrste? Najpre, poverite ugradnju pirsinga stručnoj i proverenoj osobi, na mestu gde su pre svega ispunjeni svi higijenski uslovi.

Do infekcija uglavnom dolazi ako se o rani ne brine. Kada probušite željeni deo tela, potrebno je da ranu svakoga dana čistite antiseptičkim sredstvom, ali ne preterano, jer i on može da ošteti kožu. Ako primetite da vaša rana sporo zarasta, da vas svrbi, boli, otiče ili da imate samo malo crvenilo, obratite se svom lekaru koji će vam prepisati adekvatnu terapiju.

Iritacije na koži može izazvati i ukras koji se postavi, te stoga treba izbegavati drveni i kožni nakit, i odlučiti se za zlato, srebro, nerđajući čelik i slično. Ako primetite da se samo nekoliko minuta nakon postavljanja ukrasa pojavilo crvenilo, odmah ga izvadite kako ne bi izazvao veće probleme.

Veličina nakita takođe igra bitnu ulogu. Izbegavajte onaj težak, jer će se tako otvor na koži proširiti.

Dakle, pre nego što se odlučite za pirsing, pročitajte ovaj tekst kako biste izbegli sve neželjene efekte i ukrasili svoje telo bez ikakvih neželjenih posledica.


Source


Article viewed 3293 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article