Najk kupuje Ambro

Tanjug
Najk kupuje Ambro


Akcionari britanskog proizvodjača sportske obuće i odeće "Ambro" (Umbro) prihvatili su 566 miliona dolara vrednu ponudu za preuzimanje od američkog giganta "Najka" (Nike). 
 
Britanska Antimonopolska uprava je početkom januara već odobrila preuzimanje, pošto je utvrdila da ono neće ugroziti konkurenciju na tržištu, a u "Ambru" očekuju da će preuzimanje biti realizovano početkom marta, prenela je agencija AP.

Kompanija "Ambro", sa sedištem u gradu Čidlu na severozapadu Engleske, prodaje sportsku obuću, odeću i opremu u više od 90 zemalja. Pored opreme za fudbalske reprezentacije Engleske, Irske, Švedske i Norveške, ta firma snabdeva i šest klubova iz britanske Premijer lige i više od 100 drugih profesionalnih klubova iz čitavog sveta.

"Ambro" je 2006. ostvario neto profit od 19,8 miliona funti (40,4 miliona dolara), što predstavlja pad u odnosu na 22 miliona funti iz prethodne godine.

U "Najku" kažu da će britansku kompaniju tretirati kao nezavisnu filijalu, kao što je već slučaj sa ranije preuzetim "Konversom".


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article