Floppy šešir!

moda.hr
Floppy šešir!


Modni saveznik ljeta!Sjećate li se razdoblja crno-bijelih filmova kada ste šešire viđali samo na ženama bogatih i uspješnih muškaraca - kraljicama, princezama i groficama?

Povijest šešira vraća nas u doba drevnog Egipta, preko srednjeg vijeka, do Francuske revolucije, te u konačnici dolazimo do 20. i 21. stoljeća. Audrey Hepburn u filmu "Doručak kod Tiffanya" pojam je elegancije i gracionznosti.

Zahvaljujući upravo velikom šeširu i tamnim naočalama!

Danas takav scenarij možemo vidjeti kod skoro svake zvijezde i zvijezdice, koje koriste to modno pomagalo kako bi se sakrile od nemilosrdnih papparazza. No, to na stranu, floppy šešir je postao pravi modni hit diljem svijeta.

Modne blogerice koriste šešire uz skoro svaku svoju modnu kombinaciju, često zbog toga jer daje poseban i chic potpis s dozom misterioznosti. Većina žena koriste šešir kao zaštitu od sunca u vrućim ljetnim danima, a često ih se zna vidjeti i na raznim događanjima na otvorenom.
Floppy šeširi napravljeni su tako da ih možete namjestiti da vam prekrivaju lice, bacati sjene i stvarati zanimljive slike. Nema boje u kojoj ih nećete pronaći, od ledeno bijele pa sve do vatreno crvene, sve su karte otvorene.

Dizajneri poput Oscara de La Rente, Hermesa, Marc Jacobsa, Armanija i nekolicine drugih objeručke su prihvatili šešir kao IT dodatak svake modno osvještene dame i djevojke.

Možete ga nositi uz maxi haljine i suknje, poluduge tunike jarkih boja, no ništa lošije neće izgledati uz vruće hlačice i ležernu, široku potkošulju.

Ovisno o tome kakav dojam želite ostaviti, floppy šešir se spremno prilagođava situaciji u kojoj se nalazite. Bilo da se radi o elegantnom izdanju s večernjom haljinom i visokim petama ili o jednostavnoj šetnji po gradu u maksi haljini zelene boje kombinirane s rimljankama ili japankama, šešir je savršena dopuna za oba stylinga.


Za vas imamo dvije galerije, pa pogledajte kako šešire nose slavne dame, a kako su ih zamislili dizajneri.

Floppy šešir!
Marc Jacobs
.

Source


Article viewed 4251 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article