Van Cleef & Arpels Poetic Complication From the Earth to the Moon

okomode.com
Van Cleef & Arpels Poetic Complication From the Earth to the Moon


Van Cleef & Arpels predstavljaju prekrasni sat Poetic Complication From the Earth to the Moon inspirisan Žil Vernovim "Putovanjem u središte Zemlje" 

Novela Žil Verna (Jules Verne) "Put u središte Zemlje" inspiracija je kreatorima Van Cleef and Arpels koji dizajniraju i predstavljaju novo remek delo Poetic Complication From The Earth to the Moon. Novi sat pripada kolekciji satova Van Cleef & Arpels Poetic Complication koji će se 23. septembra 2011. godine naći na aukciji Only Watch u Monaku u hotelu Hermitage.

 

 

Na novom bajkovito ilustrovanom satu, mogu se videti igre svetmira, plave i zelene površine zemaljske kugle, zvezdice od kojih jedna pokazuje sate, dok svemirski brod od belog zlata pokazuje minute. Sat je širine 42mm, sačinjen je od belog zlata i dragulja među kojima su ahat, žad i kamen meteorit.

 

Sat sadrži Jaeger-LeCoultre Caliber 846 three-hand automatsko mehaničko pomeranje uz retrogradno pomeranje minuta (svemirskog broda) i sata (zvezde) koje se pomeraju od vrha do dna te se vraćaju na sam vrh - svemirski brod za 60 minuta a zvezda za 12 sati Ova fantastična kreacija pomera granice dizajna, mašte i preciznosti.


Source


Article viewed 3394 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article