Tri punija modela na naslovnici "Voga"

blic.rs
Tri punija modela na naslovnici "Voga"


Iako junski broj italijanskog izdanja najpopularnijeg modnog časopisa "Vog" još nije u prodaji u javnosti se pojavila naslovnica sa slikom tri punije dame i naslovom “Zaista lepe žene” što je pokrenulo polemike u modnim krugovima.Časopis “Vog” je ovog meseca glavna tema zahvaljujući kontroverznom naslovu koji budi pitanja da li su ove žene zaista lepše, lepše u poređenju sa čime?


- Ovaj naslov nije slučajnost, već je postavljen sa namerom da isprovocira i pokrene diskusiju i što je najvažnije, nikoga ne brani. Poruka je da je da su obline seksi-  rekla je Franka Socani, glavna i odgovorna urednica italijanskog Voga.


- Obline su još od antičkih vremena bile simbol zdravlja i lepote. “Tako si predivno mršava” je postalo komplimet tek od šezdesetih godina prošlog veka, kada je mršavost postala jedini oblik lepote. Danas je za mnoge generacije seks simbol Merilin Monro koja je imala ženstvene obine, kao i Džejn Mensfild i Elizabet Tejlor - priča Feanka.


Kako je dodala mnogo je romana i filmova posvećeno ovoj temi, pa zašto ne bi i oni posveteli naslovnu stranu ovom obliku ženske lepote.


- Uvek su nas kritikovali što objavljujemo samo slike veoma mršavih žena, tako da smo ovog puta želeli da visimo ko će nas kritikovati zato što smo postavili punije žene na naslovnoj strani - rekl je urednica magazina i dodala da senzualnost nije povezana sa veličinom i kao bi svako trebalo da bude zadovoljan svojim telom.


Source


Article viewed 1884 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article