Pogled iz hlada

zena.hr
Pogled iz hlada


Kako izabrati sunčane naočaleProšli smo tjedan riješili učinak naočala i prozvali ga trenutnim IQ-em lica, a sad je vrijeme za 'pogled iz hlada' ili sunčane naočale - obavezni dio asesosara, koji to više i nije, s obzirom na nužnost.

Da ponovimo osnove: uvijek birajte okvire sunčanih i drugih naočala koji odgovaraju obliku vašeg lica. Treba voditi brigu da će sitnija, delikatnija lica biti  kao'progutana' kad gledaju svijet kroz prevelike naočale debljih okvira. Tanki okviri, pak suprotno tome, 'nestaju' na velikim licima. Žene većih lica, trebaju kombiniratati zanimljive oblike i ponešto deblje okvire.


Oblim licima, okruglim, sa često izražajnijim obrazima odgovaraju malo veće sunčane naočale i, ako je moguće dulje, pa čak i trokutastih oblika leća koji će vizulano izdužiti lice i smanjiti vidljivost bucmastih obraza.


Prada

Žene četvrtastog oblika lica,
često izražajne čeljusne kosti i razmaknutih jagodica trebale bi pronaći okruglije, avijatičarske naočale. Odlične su one koje su na gornjem dijelu tamne, ali posvjetljuju prema dnu jer ćete time privlačiti pogled gore i vizualno učiniti lice manje četvrtastim.

Dolce&Gabbana

Dame ovalnog lica imaju najveću mogućnost izbora, samo treba voditi računa o veličini: ni premale, ni prevelike, tako kod sunčanih, pravokutne, zaobljenih uglova.


Revo


Persol

Srcolika lica, to su ona lica koja su šira u gornjem dijelu, a uža kod brade, i takva lica traže sunčane naočale koje bi trebale odgovarati bojom okvira boji tena. Treba izbjegavati kontrast okvira i tena, čak bi bolje bilo odabrati neku metalik boje, jer one druge ponovno će dijelovati tamnije gore, a svijetlije u donjem dijelu – što vam ne ide u korist.


Dolce&Gabbana


Dolce&Gabbana

Nije lako izbrati sunčane naočale, ali kad jedno odaberete svoje, tada možete vješto sakriti oči, a one su ogledalo duše. No, možda ipak ne date svakome da vam se u njoj ogleda...

Source


Article viewed 2159 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article