Swatch u razigranim bojama po ukusu Ašoka Murtija

nadlanu.com
Swatch u razigranim bojama po ukusu Ašoka Murtija


Izložbom satova iz najnovije kolekcije "New Gent Color", Swatch je ušao u proleće s vatrometom boja koje preporučuju svetski modni dizajneri, među kojima je i Džeremi Skot. Za NaDlanu.com priča najpoznatiji domaći stilista Ašok Murti!

U galeriji "Nova" na Andrićevom vencu, brojne poznate ličnosti su se okupile u ranijim popodnevnim satima kako bi pozdravile novu kolekciju kultnog (ali ne preskupog) švajcarskog brenda satova Swatch. Pored ostalih, Swatch satove i bižuteriju su razgledali: Ilija Bozoljac, Biljana Vilimon, Galeb Nikačević, bend Zemlja gruva, Anđelija Vujović, Aleksandar Stojanović, Lazar Sakan...

FOTO GALERIJA

Pod nazivom "New Gent Color", Swatch u sezonu proleće/leto 2011. ulazi uz vatromet razigranih boja, od narandžaste, preko roze i svetlo plave, do zelene, a sve to u minimalističkom stilu, koji je i proslavio ove satove. Međutim, posebno atraktivna bila su četiri sata sa potpisom sve popularnijeg dizajnera Džeremija Skota (Jeremy Scott), od kojih jedan, naravno, ima krila koja su već postala njegov znak raspoznavanja. "Džeremijeva krila" su se, takođe, našla i na Adidas patikama sa njegovim potpisom.


Da niko nije ravnodušan pred ovim brendom, potvrđuje i naš najpoznatiji stilista Ašok Murti, koji je za NaDlanu.com izneo svoje viđenje Swatcha:

- Swatch danas više nije samo estetski i kulturološki, već je i sociološki fenomen. Svako ko se uklopi u Swatchovu priču postaje interesantan sam po sebi. Svaka njihova inovacija je izuzetno zanimljiva i predstavlja priču koja uvek može da se nastavi. Jednostavno, danas je Swatch aksesoar svakog estetski osvešćenog ljudskog bića.

Zaključujući da Swatch "nije statusni sat, već aksesoar koji služi da se njime igrate i kreirate svoj lični stil", ali i "ikonički znak", Murti, očigledno fan ovog brenda, izdvaja svoju omiljenu seriju:

- To je svakako Kit Haring (Keith Haring) serija, zato što je sinteza svega - epohe u kojoj je nastala, duha vremena i jednog velikog umetnika koji je street art na velika vrata uveo u galerije. Ceo taj koncept je najavio epohu u kojoj mi danas živimo.


Da vas podsetimo, Swatch postoji od marta 1985. godine, a sam naziv potiče od dve reči - Second Watch, koje zapravo predstavljaju koncept zabavnog, kežual i jeftinog aksesoara iza koga stoji Nikolas Hajek (Nicolas Hayek), pokojni vlasnik ove kompanije. Današnja predsednica upravnog odbora je Hajekova ćerka Najla (Nayla), a u upravljanju učestvuje i sin Nik (Nick).
Source


Article viewed 2831 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article