ג'ינס עם ג'ינס עם ג'ינס או הנהירה אחרי טרנדים

לפני חודשיים המראה שלך כלל שמלות מקסי ארוכות וצנועות עם צווארון פיטר פן והיום את צועדת ברחוב עם חולצת בטן רק כי "איב סאן לורן" אמר לך? כנראה שאת קורבן אופנה. ג'יאני ורסאצ'ה ציין פעם שקורבן אופנה הוא מישהו ש"מחליף את הזהות והמראה שלו בכל עונה מחדש", וכנראה שאין לנו דרך טובה יותר לתאר את זה.

נכון שעולם האופנה מתחדש בכל עונה וההיצע רב, אבל זו לא סיבה להפוך את עורך כל שלושה

חודשים ולהתנהג כבוקרת במכנסי וחולצת ג'ינס בחורף, כבלרינה עם חצאית מתנופפת ונעלי בלט באביב וכמלכת דיסקו באוברול ופלטפורמות בקיץ.

נסי למצוא איזון בין הטרנדים ולא להעתיק במדויק את הטוטאל לוק שמוצג על המסלולים במילאנו או בפריז. גם אם ב"זארה" בובות הראווה לובשות מכנסיים אדומים עם חולצה ורודה וז'קט ירוק, זה לא אומר שאת חייבת להתלבש ב"קולור בלוק", תזכרי שזו רק הצעה.
לא חייבים לשים את כל הצבעים ביחד. מתוך קולקציית אביב 2011 של ''ז'יל סנדר'' AFP
תן לי תיק "לואי ויטון" וזוג נעלי "פראדה" בבקשה

תיק עם מונוגרמה של "לואי ויטון", ארנק עם סמל של "שאנל", חולצה עם כיתוב ענק של "קסטרו". אם יש לכם אחד מהשלושה בארון, כנראה שאתם קורבנות אופנה. בייחוד אם מדובר בפריטים לא מקוריים שקניתם בדוכן בשוק בצלאל בתל אביב.

אגב, אם תהיתם מדוע מותגי העל מקפידים להדביק את הלוגו שלהם על כל פריט זניח, זה בגלל שבתעשיית האופנה כמעט ואין הגנה מפני זכויות יוצרים על בגדים של מעצבי העל, פרט ללוגו עצמו. לכן, כל רשת אופנה יכולה להעתיק כמעט כל בגד, לצאת מזה בקלות ולהרוויח המון המון כסף על חשבון מישהו אחר. נגיד על חשבונכם.

צילום: מתוך הקמפיין
אפשר למצוא גם בשוק. לארה סטון מדגמנת ''לואי ויטון'' צילום: מתוך הקמפיין
אני כאן בשביל אלבר או לעמוד חצי יום בתור בשביל שמלה

כשאלבר אלבז עיצב קולקציה של "לנוון" עבור H&M, חווינו על בשרנו, ואולי בפעם הראשונה, מה זה לעמוד בתור בשביל שמלה. טוב, אולי עשינו את זה עוד לפני כן כשהרשת פתחה לראשונה את דלתותיה בישראל, אבל אין ספק שלעמוד בתור שעות בשביל פיסת בד זה הכי לא קול, גם אם מדובר במוצר נדיר שצפוי לאזול מהמדפים תוך זמן קצר.

אגב, זה לא משנה אם אתם לא מתכוונים לעמוד בתור בשביל הז'קט שעיצב מתיו וויליאמסון ל-H&M או החצאית של "רודארטה" ל"טארגט", אלא לרפרש את אי-ביי עד שתמצאו אחד, אתם עדיין קורבנות אופנה.

בחנות ליד: תור לאייפון. מחכים בתור ל''לנוון'' ב-H&M צילום: יוגב אטיאס
אוברול צמוד וקצר או להתלבש בלי קשר למבנה הגוף

לא משנה אם את ריהאנה, קייטי הולמס או בלייק לייבלי, אוברולים זה פשוט לא מחמיא לאף אחת, ובכל זאת אנחנו רואים עשרות אם לא מאות בנות מסתובבות עם אוברולים צמודים ופרחוניים ברחוב שנצמדים להם לגוף, רק כי זה ממש פופולרי.

ולא רק אוברול צמוד נכנס למשוואה הזו, גם חולצות בטן, ג'ינס קצר, מכנסי סקיני וחצאיות בגזרה גבוהה, שבהחלט לא מתאימים לכל מבנה גוף, ועדיין אנחנו רואים אותם על נשים ונערות ברחבי העולם. אז כן, גם אתן נחשבות קורבנות אופנה, ואל תגידו שלא הזהרנו אתכן.

עליה זה עוד נראה בסדר. אוברול של מנגו צילום: דין סמאט
להעמיס חולצות של "גוצ'י" בכיכר המדינה או לקנות בכסף שאין

אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שלרובנו אין מספיק כסף בשביל לקנות בכל שבוע בגד של מעצב על, ובכל זאת בקרבנו מסתובבים לא מעט שופהוליקים שרוכשים עשרות פריטים ונכנסים לאוברדרפט.

אם גם אתם מרוויחים משכורת מינימום אבל מגיעים לכיכר המדינה בתל אביב או לקניון ארנה בהרצליה פעם בשבועיים ומפוצצים שם את המשכורת על מותגי על, כנראה שמצבכם לא משהו, ועדיף שתמתנו את עצמכם. צעיפים אופנתיים אפשר לרכוש גם בשוק.

יש מי שיכול להרשות לעצמו לקנות בכיכר. מירי בוהדנה בקניות בייגל