לא מזמן איילן גולן מסיבת עיתונאים לרגל הוצאת ליין בשמים על שמו. למעשה, זו כבר הפעם השניה שהזמיר משיק בושם חדש. רק בניגוד לבושם הקודם שהוגדר כבושם יוניסקס, הפעם מדובר בבושם לכל אחד משני המינים (לבן לגבר, שחור לאשה) שגם מותאם לאקלים המקומי, לדבריו.

 

בואו להריח אותנו גם בעמוד הפייסבוק

 

אם נשים בצד את העיצוב בצורת מיקרופון (שמדיר שינה מעיני פאשניסטים כמונו), אנחנו לא ממש בטוחים כמה המגמה של מפורסמים שמוציאים ליין בישום על שמם שזוכה להצלחה רבה מעבר לים - ע"ע בריטני ספירס, קיילי מינוג, ג'ניפר אניסטון ופריס הילטון ושורה ארוכה של דוגמניות על שהבשמים שלהן נמכרים ברשתות המקומיות - תזכה גם להצלחה בישראל.

 

"אני יודע שקיימת מגמה כזאת בעולם, אבל כשהחלטתי להוציא את הבושם הראשון זה הגיע ממקום של לייצר בושם שיתאים לכולם וגם לעצמי, בושם שאתחבר אליו. גם הפעם המשכתי בדרך זו", אומר גולן.

 

- ובכל זאת, רוב מוצרי המרצ'נדייז של מפורסמים בארץ לא נחלו הצלחה.

גולן: "אני בעד ומברך על כל פעילות ופריצות חדשניות וחידושים רבים ומאחל הצלחה לכולם כמובן". 


מימין לשמאל: קייט מוס וינטג' מיוז (50 מ"ל 329.90 שקל); ביונסה היט (מחירי השקה: 150 עד 200 שקל); נעמי ביי נעמי קמפבל (99 שקל, בלעדי בהמשביר לצרכן); בריטני ספירס רדיאנס (179-299 שקל).

* המחירים לפני מבצעים, להשיג בסופר פארם, ניו פארם, אפריל, המשביר החדש לצרכן ובחנויות נבחרות ברחבי הארץ.

 

בובת שרית חדד, יין של שימי תבורי

גולן יודע מה הוא עושה כשהוא מתחמק באלגנטיות מהשאלה שלנו. עד לזמן כתיבת שורות אלה, אפשר היה למצוא בארכיון המרצ'נדייז האופנתי של מפורסמים כחול-לבן בובה בדמותה של שרית חדד שיודעת לרקוד ולשיר בדמותה, ליין ג'ינסים וסדרת יין שהוציא שימי תבורי בתקופת פוסט "האח הגדול" וליין איפור וטיפוח העונה לשם יו גירל, פרי שיתוף פעולה שנחל כשלון חרוץ בין הזמרת רוני דואני ופנינה רוזנבלום. כראיה לכך, מחברת פופ ארט המייצגת את דואני נמסר הנושא: "מדובר היה בניסיון טראומטי שלצערנו ומסיבות שאינן תלויות ברוני לא עלה יפה. כל מוצר אחר שיצא תחת שמה של רוני הצליח מעל ומעבר לכל הציפיות".

 

מפורסמים או מביכים?

אם יורשה לנו רגע של כנות: בסך הכל מעט מאוד מוצרים מקומיים תחת חסותם של אי אילו מפורסמים יצאו לשוק, רובם הביכו וכמעט כולם התרסקו כלכלית. בתחום הבישום, גולן יכול להתנחם בעובדה שהוא לא לבד.

 

לפני מספר חודשים, הוציאה פליטת הריאליטי פותנה ג'אבר בושם הנושא את שמה (פותנה) בשיתוף רוקחת הבשמים עתידה אלוני. ג'אבר דווקא שומרת על אופטימיות. "אני חושבת שצריך לפרגן לאנשים בארץ", היא אומרת בחיוך. "לבושם של בריטני ספירס למשל, לא חסר אנשים שיפרגנו בחו"ל. כל מה שהוא תוצרת הארץ, צריך לפרגן לו ולתעשייה פה. אני מאוד אוהבת לפרגן".

 

- לבעלך תעדיפי לקנות בושם של אייל גולן על פני הבושם של שאנל?

"בשמחה אני יכולה לפרגן לאייל גולן. ברור שאני צריכה להריח את הבושם אבל אני סומכת עליו. זה לא קל, והיום את הבושם שלי אפשר רק להשיג בחנות שלי (ברחוב שנקין 49, ת"א, א.ב) אבל אני משתדלת לשמור על אופטימיות".

 

רוברטו מפרגן לאייל גולן

"הכוכבים פה הם לא כאלה גדולים והמדינה שלנו קטנה", טוען הסוכן הוותיק רוברט בן-שושן.

 

"בסך הכל אני חושב שהבעיה עם הסיפור הזה היא שכולם מרימים גבה שעושים משהו כזה, כמו להוציא בושם, כמו למשל עם הבושם של אייל גולן. אני יכול להגיד לך שאני בטוח אנסה את הבושם שלו, ואם יש לו ריח טוב אז למה לא? העניין הוא שבגלל שזה של אייל גולן, אנשים סתם יוצרים אנטי. אז נכון שאנחנו קטנים והשוק פה מצומצם אבל אף אחד לא אוהב לפרגן ואין בישראל את העניין של נביא בעירו".

 

- אז אין סיכוי שנראה בושם של גלית גוטמן או מורן אטיאס?

"למורן אני דווקא חושב שיש סיכוי להוציא בושם בארץ ואפילו באיטליה. אני יכול לומר לך שאני שקלתי להוציא ליין בשמים על שם רוברטו בעולם, אבל אני אעשה זאת רק אם אפתח סוכנויות בחו"ל. לבושם כזה יש 99 אחוז כישלון, אחוז אחד של הצלחה. לא משנה של מי הבושם, אגב". 


פותנה ג'אבר, שרית חדד, רוני דואני, אייל גולן (צילומים: אלירן אביטל, יניב אדרי, גיא כושי ויריב פיין, יוסי צבקר)

 

בריטני, ג'ניפר וקוקו שאנל, כמובן

מעבר לים, זמרים, דוגמניות ושאר מיני סלבס מטפחים מזה שנים הכנסה נוספת בבשמים שמוציאים על שמם. תשאלו את בריטני ספירס, שכבר הספיקה לסמן וי על מספר בשמים על שמה, כשהאחרון מביניהם הוא רדיאנס, את השחקנית ג'ניפר אניסטון שפינקה אותנו בלולואי, הבושם הראשון שהשיקה בשנה האחרונה וכמובן שאת אנשי תעשיית האופנה כמו קוקו שאנל, שהייתה הפאשניסטית הראשונה שהוציאה בושם על שמה - שאנל 5.

 

עוד בין החלוצות בתחום ניתן לסמן את אליזבת טיילור , שכבר בשנת 1987 השיקה את פאשן (Passion) וב-1991 את וויט דיאמודז, בושם שעד ליום הזה זוכה להצלחה, גם בארץ ויש הטוענים שבכל העולם מכר הבושם המזוהה עם טיילור, כמו היהלומים שהיו חבריה הטובים, כמיליארד בקבוקים. המומחים לא ממש מתרגשים.

 

"המשותף ללקוחות הישראליות הוא התאווה לחו"ל", מסבירה דליה בר-דוד, מנהלת הדרכה ראשית בחברת אלפא קוסמטיקה. "אנחנו יותר מתהדרים בלקנות פראדה מאשר לקנות קסטרו. הצרכנית הישראלית מכורה לבשמים מחו"ל, למרות שאין לי ספק שכשייצא בושם של סלב מקומי - הלקוחות ינסו ובסוף מה שיקבע הוא אם הריח טוב או לא". 


ג'ניפר אניסטון בהשקת הבושם שלה. הישראליות מעדיפות תוצרת חוץ (צילום: AP)

 

הישראליות מכורות לחו"ל

- ומה לדעתך יהיה גורלו של הבושם הנושא את שמו של אייל גולן?

בר דוד: "השם של אייל גולן הוא קצת יומרני במובן הזה, משום שכאשר רוצים לקנות מתנה למישהו, אז יותר קל לשים את את היד על מותג של חו"ל, בלו של שאנל למשל וטיז של פריס הילטון. לא אגו של אייל גולן".

 

- הבושם של אייל גולן מסמן תחילתה של מגמה בכל הקשור לליין בישום של מפורסמים?

בר דוד: "אני יכולה להגיד לך שקיבלנו המון הצעות ממפורסמים


בארץ להוציא בשמים על שמם אבל דחינו את כולן. אנחנו חברה שעובדת עם מותגים מחו"ל, אנחנו מאמינים בהם ויותר מזה - מאמינים שהשוק הזה לעולם לא יהיה רווי. כל השקה חדשה של בושם של מפורסם מחו"ל תריץ את הלקוחה למדף. כל השקת בושם של בריטני או מריה קארי - היא שוס. לקוחות אוהבות את המגע החו"לי, את הניחוח של פרובאנס ואת היסמין שגודל במיוחד לבושם. בקיצור, הלקוחות אוהבות חו"ל וזה לא בושה להודות בזה. נהנתנות והדוניזם זה בהחלט בסדר וצריך להרגיש עם זה בנוח".