נראה שעולם האופנה ממשיך להתקדם לכיוון בריא יותר. אחרי שבשנה האחרונה נעשה ניסיון להעסיק דוגמניות דשנות יותר, כמו לארה סטון, קריסטל רן ואפילו בר רפאלי, ואפילו חלק מהבגדים הראו סימני התרחבות, כעת מצטרפת לחגיגה גם עורכת "ווג" איטליה פרנקה סוזני.

סוזני השיקה קמפיין שמטרתו להילחם באנורקסיה בכלל ובאתרים שתומכים במראה האנורקטי בפרט. "למדתי שפייסבוק נחשב לאחד האתרים שהכי מעודדים אנורקסיה, אבל ברור לי שהוא לא יכול להיות האתר היחיד שעושה זאת", כתבה סוזני בבלוג של "ווג" איטליה. "בעקבות מחקר קצר שערכתי ברשת, הבנתי שיש אינספור אתרים ובלוגים שמעודדים אנורקסיה, תומכים בתופעה הזאת והופכים צעירים לתחרותיים בנוגע לצורת הגוף שלהם.

"בעקבות זאת, 'ווג' איטליה, מגזין שמקדם אסתטיקה ויופי, החליט להשתמש בכוח ובסמכות שלו על מנת לגרום לסגירתם של האתרים האלו, באמצעות איסוף חתימות מכלל הקוראים של העיתון והאתר. עולם האופנה תמיד הואשם בעידוד לאנורקסיה והמחויבות שלנו היא להוכיח שאנחנו מוכנים למאבק נגד התופעה", סיכמה.
איזבל קארו בקמפיין נגד אנורקסיה AP

את דבריה ביססה סוזני על מחקר שנערך באוניברסיטת חיפה, במהלכו נשאלו 248 נערות בנות 12 עד 19 בנוגע להרגלי הטלוויזיה והאינטרנט שלהן וכן על הרגלי האכילה ושיטות ההרזייה שלהן. המחקר גילה שככל שהילדות נמצאות יותר זמן בפייסבוק, כך הן סובלות יותר מהפרעות אכילה ומדימוי עצמי נמוך. כמו כן, חשיפה נרחבת לתכני אופנה ומוזיקה באינטרנט הראו נטיות דומות, אך פחותות, ובאופן כללי ככל שנערות נחשפו יותר לאופנה ברשת, כך גדל הסיכוי שהן יפתחו בעיות דימוי עצמי. קישור דומה נמצא גם בין תוכניות טלוויזיה כמו "אחת שיודעת" או תוכניות פנאי ורכילות,

שהובילו להפרעות אכילה של נערות מתבגרות.

"ווג" איטליה הוא לא המגזין הראשון שמנסה להילחם בתופעה. לפני כשנתיים, כתבה עורכת הגרסה הבריטית של "ווג", אלכסנדרה שולמן, מכתב למעצבים והאשימה אותם בכך שהם שולחים למגזינים גרסאות זעירות של בגדים לצורך צילומי אופנה, ומחייבים אותם להשתמש בדוגמניות בעלת מידות גוף קטנות מהמקובל.

כזכור, בנובמבר האחרון חזר נושא האנורקסיה לעניינים בעקבות מותה של הדוגמנית הצרפתייה איזבל קארו בגיל 28 בעקבות אנורקסיה. קארו, שצולמה ב-2007 בעירום לקמפיין נגד המחלה, שקלה באותו הזמן 32 קילו בלבד.