האסון הגדול ביפן מתחיל להשפיע גם על עולם האופנה: היום נודע כי שבוע האופנה ביפן, שאמור היה להתקיים בשבוע הבא, יבוטל. ההחלטה לא הפתיעה איש, מכיוון שמעצבים רבים ביטלו את השתתפותם עוד לפני ההודעה הרשמית.
לזכור איך היה. שבוע האופנה היפני 2010 צילום: גטי אימג'ס

ההחלטה לדחות או לבטל את שבוע האופנה היתה צפויה, אך השאלה שמטרידה כרגע את יצרני הקוטור בעולם גדולה יותר. מי יקנה את כל מוצרי היוקרה, אם לא היפנים? הצריכה בטוקיו, כצפוי, כמעט הפסיקה, בעקבות האבל, הפסקות החשמל והרעידות. על אחת כמה וכמה חלה ירידה משמעותית בצריכת היוקרה של פריטי אופנה, אקססוריז ואיפור.

בבתי האופנה "לואי ויטון", "הרמס" ו"ברברי" מתחילים לחשוש שהצרכנים היפנים, שנחשבים לחובבי המותגים הגדולים והבזבזנים בעולם, יפסיקו לקנות בעקבות הצונאמי. מניית "ברברי" צנחה בבריטניה ב-6 אחוז במהלך יום העסקים בשני האחרון. המשקיעים חששו מהשפעת רעידת האדמה האדירה על השוק היפני, השלישי בגודלו בעולם ללבוש ולתיקי מעצבים. השוק היפני אחראי על 7% מההכנסות של "ברברי", ולכ-11% מרווחי

היוקרה בעולם, אחוז דומה לשוק הסיני.

ובפריז צנחה המניה של LMVH, החברה שמחזיקה ב"לואי ויטון" ו"פנדי" ב-3 אחוזים, כש-PPR, הבעלים של "גוצ'י" ו"איב סן לורן" רשמה צניחה של כ-2 אחוזים. המניה של "שיסיידו" נפגעה קשה עוד יותר, וצנחה ב-10.6 אחוז. ההנחה היא שהביקוש למוצרי היוקרה יירד בתקופה הקרובה, בזמן שתושבי יפן ינסו ללקק את פצעיהם ולשקם את בתיהם ואת הכלכלה המקומית.
מי יקנה את יצירותיו של אלבר? מתוך תצוגת סתיו-חורף 2011, ''לנוון'' גטי אימג'ס