Da li je pojava Andreja Pejića uvreda za žene?

zena.blic.rs
Da li je pojava Andreja Pejića uvreda za žene?


Da manekenke sve više liče na muškarce nije revolucionarno otkriće. One su se svesno i samovoljno zarad slave i bogatstva odrekle oblina, bujnih grudi i kukova, izgladnjuju se, odlažu zasnivanje porodice, a veličina "0" je ideal.Dok jedni navode da je u pitanju trend, drugima su puna usta priča o modnoj mafiji, fotografima, trendseterima, dizajnerima, kreativnim genijalcima i gej ikonama koji su želeli da istisnu žene iz modne industrije. U tome su i uspeli. Tako je na scenu stupio Andrej Pejić(19), dečak amndroidnog koji je zaludeo svet. Nesporno zanimljiv, ali prema mišljenju upućenih pravi šamar za dame. Da li je moguće da dečko preobučen u žensko izaziva više pažnje i euforiije od pravih žena?

Rođen je u Tuzli, a odrastao je u Melburnu. Iz stabilne je i porodice srednjeg staleža.
Njegova plava kosa, senzualne oči, usne kao Anđelina Džoli, lice žene, telo muškarca su ostvarenje sna u svetu modelinga. Iako su i ranije bile u modi mršavice, počevši od koščate Tvigi, nikada tako jasno nije anulirana ženstvenost. Njegovo otkriće i pompezna pojava na nedavnoj Nedelji mode u Parizu kada je na Gotjeovoj reviji bio odabran da nosi venčanicu -kruna spektakla je tako pomerena. Usledile su mnoge polemike, svetski mediji su ga poredili sa Frankenštajnovom mladom, erotična Riana izgubila u jednoj anketi "kome bolje stoji haljina", a čak je i prirodno štapičasta Viktorija Bekam stala u odbranu ženstvenih oblina.
- Žensku modu treba da nose žene, one prave, izvajane. Ja svoje modele i pravim za takve osobe - rekla je Viktorija u jednom intervjuu.
I dok se u domaćim medijima ističe njegovo poreklo, predstavnici ovdašnje modne scene hvale njegove manekenske sposobnosti.
Jelena Ivanović, vlasnica agencije "International Scouting office" kaže za portal "Žena" da je "preplitanje i stapanje polova odraz današnjeg društva".
- Jednopolnost je zastupljena u svim sferama, ali je kroz prizmu modnog sveta možda najuočljivija. Poznato je da su najveći modni kreatori Armani, Galliano, Jean Paul Gaulter, Ricardo Tichi, Tom Ford homoseksualnog opedeljenja, a stvaraju najlepšu, najfiniju i najoriginalniju garderobu za žene i nameću modne trendove svim ženama sveta. Oni u svom stvaralaštvu i izrazu ispoljavalju ovaj spoj muškog i ženskog. Slično tome, i modeli poput Andreja mogu jednako dobro da iznesu i mušku ali i žensku modu. Andrej to jako dobro radi i on je odličan model.

I manekenka Jelena Stožinić smatra da je Andrej drugačiji, upravo onakav kakav teži da bude svet mode, a njegova pojava joj ne smeta, kao što smatra i da ne bi trebalo da bude "zamerka za žene".

- Kao što se svet mode menja, menjaju se i trendovi, a tu promenu su trenutno pronašli u Andreju - kaže Jelena, čiji stav podržava i Dušan Lazić, modni šminker. 

- Mislim da je skroz fantastična njegova pojava. Čovek je jako zanimljiv i ne vidim ništa loše u tome što ga angažuju. Ako je on pored toliko žena uspeo da se nametne, svaka čast. Dovoljno je pogledati fotografije, i sve je jasno kao dan! Ko ne zna da je Andrej dečak, nijednog trenutka neće posumnjati - navodi Lazić.Source


Article viewed 4238 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article