נתחיל בניפוץ מיתוס נפוץ: לא לכל בני הנוער יש עור שמנוני! לחלק, עד כמה שהדבר מפתיע, יש עור יבש (כתוצאה מגנטיקה‭,(‬ מיובש (עקב שהייה מרובה במזגנים) או רגיל, הדורשים התייחסות מעט שונה. פרטים - בהמשך.  


(צילום: דיוויד מוריס, באדיבות קלרינס)

 

שינויים בגוף

‬בסביבות גיל 12 מתחילים להופיע שינויים בגוף, החל מצבירת משקל וכלה בשינויים נפשיים והורמונליים, שמשפיעים גם על עור הפנים. כדי להילחם בתופעה השכיחה ביותר אצל בני הנוער - האקנה, הקשורה להפרשת יתר של שומנים מבלוטות החלב - יש להקפיד על כללי הגיינה נאותים ובראשם: שמירה על ניקיון העור, רצוי באמצעות סבון נוזלי לעור פנים שמן שבו יש להשתמש לפחות פעם ביום.

 

ויש אקנה מסוג נוסף, אקנה קוסמטית, שהיא תוצאה של שימוש בחומרי טיפוח שאינם מתאימים לעור. במידה והתחלת להשתמש בתכשיר והופיעו על פנייך פצעונים,


הפסיקי את השימוש בו והמתיני ימים אחדים. אם הפצעונים חולפים, סימן שמדובר באקנה קוסמטית.

 

רופא עור יכול לעזור

‭‬ביקור אצל רופא עור יכול לפעמים לשנות את חייך. גשי אליו אם האקנה לא נעלמת, מודלקת, מתפשטת לאזורים חדשים (הגב, למשל) או סתם מתעקשת לא להשתפר. רופא יכול לרשום תרופות בבליעה, החל מגלולות נגד היריון, המכילות אסטרוגן במינון גבוה הנוגד את הטסטוסטרון, דרך אנטיביוטיקה בבליעה וכלה בתרופות הכוללות נגזרת של ויטמין A. 

 

ביקור אצל קוסמטיקאית לא יזיק

היא תוכל לאבחן את עורך במקצועיות ולהסביר לך מהי שגרת טיפוח נכונה. "רוב דיילות הפארם רואות נערה בת 15 וממליצות לה לקנות מוצרים לעור שמן, אפילו אם עורה במצב שונה‭,"‬ מסבירה חן לבני, מנהלת תחום הקוסמטיקה ב"מכללה לקוסמטיקה רפואית‭."‬ "לכן חשוב להיפגש לפחות פעם אחת עם קוסמטיקאית מוסמכת שתוכל לאבחן את העור ביסודיות ולקבוע מה מצבו, להסביר איך מנקים אותו כמו שצריך, איך מורחים לחות ובאיזו כמות. לא פחות חשוב, מה עושים במקרה שרשמו לה תרופה, כגון אלה שמכילות נגזרות של ויטמין ‭,A‬ המצריכות הגנה מהשמש".


(צילום: שלומי ארביב, באדיבות כריסטינה)

  

מוצרי טיפוח שכדאי לאמץ

מלבד סבון נוזלי לניקוי הפנים, כדאי לקנות גם לחות קלילה לפי סוג העור - לעור שמנוני: לחות על בסיס מים במרקם ג'ל, לעור יבש/מיובש: קרם קצת יותר שמנוני המכיל שמנים צמחיים או רכיבים אחרים סופחי מים כמו חומצה היאלורונית או קולגן, וכן תכשיר נקודתי לטיפול בפצעונים, ושני תכשירים לשימוש חד שבועי - פילינג גרגירים ומסכה המותאמת גם היא לסוג העור.

 

החבר הכי טוב שלך: קרם ההגנה

עם כל הכבוד לדיוני המסנג'ר ושינה אצל החברה הכי טובה, אם את רוצה לשמור באמת על עור הפנים, אל תוותרי לעולם על מקדם ההגנה. השמש היא האויב מספר 1 של העור. "צעירים חשופים מאוד לשמש ולכן השימוש במוצרי טיפוח בסיסיים לבדו איננו מספיק‭,"‬ מסבירה מיכל פלד, המדריכה הראשית של חברת "מרוול קוסמטיקה‭."‬ "השמש אגרסיבית יותר מפעם וגורמת לעור להזדקנות מוקדמת. לכן חשוב להתמרח כל בוקר בקרם הגנה מספק‭."

 

שתייה ותזונה נכונה

עור שמנוני הפוגש מזון מטוגן או שמן לא מגיב טוב. הקפידי על תזונה מאוזנת, עשירה בוויטמין E הידוע כמחדש עור ומעלה את רמת הלחות (לחם מקמח מלא, נבטי חיטה, גרעיני חמניות לא קלויים, חלמון ביצה), וויטמין A המאיץ את קצב התחדשות התאים (ירקות כתומים ותרד). אל תשכחי לשתות מים, כשני ליטר וחצי ליום. אפשר לשתות תה צמחים, משקאות דיאט (עדיף כמה שפחות) וכל משקה המכיל מים ללא סוכר. התוצאה - עור בריא וקורן.

 

עזבי את התכשירים של אמא

אל תתפתי למרוח על עצמך את התכשירים של אמא. כי לפעמים הם מכילים חומרים מיותרים בשבילך. חן לבני מציינת שתכשירי אנטי אייג'ינג שונים, כמו למשל סרום, פועלים כמנגנון לאגירת נוזלים המועיל לעור קמוט ומבוגר, אך לצעירות עלול לשוות מראה נפוח ולא רצוי.  


תכשירים ייעודיים לנערות: בשורה הראשונה למעלה, מימין לשמאל -

לוריאל, רבלון, סקין, קרליין, כריסטינה, סופטאץ'

בשורה השנייה: אקמדיס, קרליין, קלרינס, גרנייה


 

בשבוע הבא:

באיזה גיל אפשר להתחיל להתאפר? ואיזה איפור מתאים בדיוק לנערות?