לפני עשור החל אייל לסטר לעצב קולקציות תיקים תחת השם "לסטר", והפך במהלך השנים לאחד ממעצבי התיקים הפופולריים בישראל. התיקים של לסטר, שמוכרים בשל איכותם הגבוהה ובמחירם הנמוך, ממשיכים בקולקציה הנוכחית את הקו המוכר והאהוב, וכוללים שלושה קווים - קז'ואל, וינטאג' וערב.

"בליין הקז'ואל יש תיקים גדולים ובינוניים מעור ומדמוי עור, שמה שהכי חשוב לי זה שהם יהיו פרקטיים. תיקים שימושיים ואופנתיים - זה הייחוד שלנו", מסביר לסטר בראיון עם nrg סגנון. "יש חלוקה לתאים ואני משתדל למשל להוסיף גם רצועה ארוכה וגם קצרה שאפשר להחליף. בנוסף, אנחנו מאבזרים אותם בכיסים חיצוניים, מטפחת או צעיף שיהיה ערך מוסף. אנחנו מאוד משתדלים ליצור ייחוד בדגמים. אגב, אנחנו נמצאים עכשיו בתהליך תביעה בגלל שחיקו אותנו בעיצוב הלוגו. מחקים אותנו גם בתיקים. האמת שכשיפסיקו לחקות אותי, אני אתחיל לדאוג למרות שזה פוגע בפרנסה".

מה אפשר למצוא בקולקציה הנוכחית?
"קודם כל אנחנו לא מפחדים לפרוץ גבולות מבחינת צבעים וטקסטורות. אנחנו משתמשים בחומרים שונים כמו ויניל בתיקי באולינג מבריקים שהפכו כבר ללהיט היסטרי, ויש לנו גם תיקי אולד סקול שנמכרים טוב באירופה. בכלל, כל חודש וחצי יש מעל 60 דגמים חדשים. אנחנו משתדלים ללכת אחרי טרנדים חדשים, כמו עכשיו עם טרנד הפיפטיז, אבל לתת את האמירה האישית שלנו. למשל, אנחנו היינו אלה שהבאנו קלאצ'ים מקש בקיץ שעבר ויצרנו טרנד".
תיק של לסטר צילום: דרור בן נפתלי

איך זה שהמחירים שלכם נמוכים יחסית לחומרים עמם אתם עובדים?
"המטרה שלי היא לתת ארוחת גורמה של שף במחיר שווה לכל נפש. לא למכור רק לעשירות הארץ, ועובדה שאנחנו מוכרים המון: יש לנו מעל 400 קליינטים בארץ ואנחנו מקבלים המון טלפונים מלקוחות פרטיות, יש לנו מועדון של נשים שמחכות לדברים חדשים. בנוסף, אנחנו מוכרים גם בחו"ל".

איפה?
"יש לי למשל שתי חנויות בווינה. שם למשל יש פחות מגבלות מחיר ואני משתולל יותר עם דגמים יקרים, לעומת הארץ. בכלל, האופנה האירופאית טיפה יותר קונסרבטיבית, לעומת הקהל הישראלי שמאוד פתוח ומתקדם. אני מצדיע לקליינטית

הישראלית. בנוסף, אנחנו נמצאים לפני פריצה לשוק האמריקאי. אני טס בשבוע הבא לפגישות עם בוטיקים. הם מאוד התלהבו מהקטלוג ומהדוגמאות ששלחנו. נגיע גם לתערוכת 'מג'יק שואו' בלאס וגאס ואני מקווה שנצליח".

ולמה אתה לא פותח חנות בישראל?
"אנחנו חוככים בדעתנו לפתוח חנות בתל אביב. אני מודה שאנחנו לא עומדים בעומס ודוחים את זה, אבל ככל הנראה במהלך 2011 נפתח חנות דגל".
תיק קאמל של לסטר צילום: דרור בן נפתלי

אתה רואה הבדל אצל הלקוחות בשנים האחרונות?
"אחד הדברים ששמתי לב אליו הוא שבעשור האחרון המודעות לאקססוריז עלתה. חברות האופנה התחילו לייצר דברים דומים והייחוד של האישה באה דרך התכשיטים והאקססוריז. אני חושב שגם האישה הישראלית מבינה את זה. הראש מאוד נפתח וגם יצאו מהמקובעות. גם בבגדים - אין כבר בגדי יציאה, זה נעלם, וזה כיף. נכנסות לחנויות נשים עם קלאצ'ים של ערב בבוקר וזה שינוי מבורך".

תיק ערב קרוקו של לסטר צילום: דרור בן נפתלי

חשבת לעצב גם משהו אחר חוץ מתיקים?
"יש לנו ליין מצומצם של בגדים שמעצבת אשתי, מיכל גורדון לסטר, אבל בפועל אנחנו עדיין חברת אקססוריז ויש לנו גם חגורות וצעיפים. עשינו פיילוטים והייתה היענות יפה, אבל הבגדים הם עדיין נלווים לתיקים.

ובתור גבר לא מעניין אותך לעצב גם תיקי גברים?
"אין לזה שוק בארץ. חשבנו לפני שלוש שנים להיכנס לזה ועשינו מחקרי שוק וגילינו שגברים קונים תיק פעם אחת בשלוש שנים וזה בעייתי. חשבתי על דגמים כבר אבל גיליתי שזה לא כדאי".

את התיקים של "לסטר" ניתן להשיג ברחבי הארץ, לבירור החנות הקרובה ניתן ליצור קשר בטל' 03-5167186. מחירים: תיקים, 750-150 שקל; צעיפים וחגורות, 200-100 שקל; בגדים, 600-100 שקל.