Aleksa Čeng modna ikona 2010. godine

Press
Aleksa Čeng modna ikona 2010. godine


Uredništvo prestižnog magazina „Vog" za britanskog modela i TV voditeljku kaže da ona oseća stvarnu glad za modom. Najveće iznenađenje je što na top-listi nije bilo mesta za Blejk Lajvli, miljenicu „ledene" Ane Vinturs

Kraj godine je već tradicionalno vreme najrazličitijih top-listi, a ona koja verovatno najviše zanima lepši pol je lista najbolje obučenih žena. U moru top 10 svakako se izdvaja lista magazina „Vog", jedna od najrelevantnijih kada je reč o modi. Ono što najviše intrigira je da na „Vogovoj" listi za 2010. nema nekih očekivanih imena.

Iako su mnogi pretpostavljali da će titulu najbolje odevene žene u 2010. godini poneti Blejk Lajvli, zvezda „Tračerki" i miljenica „ledene kraljice", urednice „Voga" Ane Vintur, spomenute dame nema ni među top 20 po izboru časopisa „Vog". Najbolje odevenom u ovoj godini proglašena je Aleksa Čang, za koju Kejt Felan, modna direktorka „Voga" kaže:

- Ona oseća stvarnu glad za modom i voli da se oblači od trenutka do trenutka. Svojim omiljenim dizajnerima „Miu Miu" i „Šanelu" uvek daje svoj dašak „gik šika".

a

Top 20

1. Aleksa Čang
2. Anđelina Džoli
3. Keri Maligan
4. Edi Kembel
5. Eliza Sednaui
6. Ema Votson
7. Freja Beha Erihsen
8. Džozefin de la Bom
9. Džulija Bestuan Ratfeld
10. Kejt Mos
11. Kejt Vinslet
12. Kira Najtli
13. Lejdi Gaga
14. Lara Stoun
15. Mišel Obama
16. Mišel Vilijams
17. Olivija Palermo
18. Rosi Hantington-Vitli
19. Samanta Kameron
20. Viktorija Bekam

Druga je „oličenje starog holivudskog glamura" Anđelina Džoli, koja, piše Vog, „pod obavezno izgleda moćno i seksi", a treće mesto na ovoj prestižnoj listi pripalo je glumici Keri Maligan. Zvezda „Hari Potera" Ema Votson našla se na šestom mestu, a u „Vogu" navode da joj je nova frizura pomogla u tome da se udalji od slike slatke male devojčice koja je pošla na matursko veče. Na desetom mestu ove godine našla se Kejt Mos, koju je isti časopis ranije ove godine proglasio modnom ikonom decenije.

Lejdi Gaga, koja svojim modnim izrazom, ako ništa drugo, privlači mnogo pažnje, našla se na 13. mestu „Vogove" liste, dok je američka prva dama Mišel Obama svrstana na 15. mesto. Top 20 listu ove godine zaključuje Viktorija Bekam za koju u „Vogu" kažu: „Izgleda da je konačno pronašla svoj stil. Prava formula je jednostavnost i to na njoj pali".


Source


Article viewed 3441 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article