הקרב הארוך בין עולם האופנה לארגוני בעלי החיים נמצא עדיין בשיאו, וההפגנות נגד לבישת פרוות ממשיכות להתקיים במהלך אירועי אופנה ברחבי העולם. כעת, בצעד תקדימי, החליטו לאסור בנורבגיה על לבישת פרוות במהלך שבוע האופנה שמתקיים מדי שנה באוסלו.

את הצעד המהפכני הוביל ארגון שנקרא Mote Mot Pels (אופנה נגד פרוות), הנתמך על ידי 220 איש מתוך תעשיית האופנה המקומית, כשבין המעצבים שמסרבים לעבוד עם פרוות נכללים ליילה האפזי, תומס ריין מהמותג Undorn, ג'ון ארלינג וינם מ-JohnnyLove וכן עורכי מגזיני אופנה נחשבים כמו Elle וקוסמופוליטן הנורבגיים.

"זוהי בחירה טבעית מאוד עבורנו", ציין מנכ"ל שבוע האופנה של אוסלו פול ואסבוטן, "איננו רוצים להיראות כזירה שבה מקדמים מוצרים המבוססים על בעלי חיים".

כמובן שזה לא אומר שלארגונים למען בעלי החיים כבר אין עבודה. אצל השכנים בדנמרק למשל, דווקא אין תוכניות להרחיק את הפרוות ממסלולי התצוגות, ומנכ"ל שבוע האופנה בקופנהגן, אווה קרוז משתייכת לאסכולה שתומכת בקידום האופנה לפני החמלה.

"אנחנו מאמינים שפרווה היא חלק מרכזי באופנה ואין לנו שום תוכניות לאסור על שימוש בה", אמרה קרוז. "כשחוות הפרוות ייסגרו בנורבגיה, הייצור פשוט יעבור למדינות אחרות כמו סין ואז נאבד שליטה על האופן שבו מטפלים בחיות". קרוז בחרה להתעלם מהעובדה שלתעשיית האופנה יש השפעה עצומה על המוטיבציה של הציבור לרכוש מוצרים מסויימים, וכך אם לא יעודדו לבישת פרוות לא יהיה צורך לייצר אותן - לא בנורבגיה ולא בסין.
מעוררות זעם. המלכה אליזבת וקמילה עטופות בפרווה רויטרס

וכמו בדנמרק, גם בבריטניה לא מפסיקים ללבוש פרוות. בחג המולד עוררו המלכה אליזבת השנייה והדוכסית מקורנוול קמילה את זעמם של אוהבי בעלי החיים כשחבשו כובעי פרווה בסגנון רוסי. אליזבת אף התהדרה במעיל עם שרוולים פרוותיים.

"בעיניי זה מפגן בוטה של אכזריות",

אמר ראש ארגון Animal Aid אנדרו טיילר, ולא התעניין בכך שהכובע של קמילה היה עשוי פרוות וינטאג' שהייתה שייכת לסבתה. "זה לא משנה מתי הרגו את החיה", ציין. גם ארגון PETA התייחס לתקרית והביע תקווה ש"הוד מלכותה תבחר ללבוש משהו הומאני יותר בעתיד".