Kakav rasizam! Bivšu Miss svijeta pretvorili u bjelkinju

Kakav rasizam! Bivšu Miss svijeta pretvorili u bjelkinju


Časopis Elle ponovo se našao usred rasističkog skandala nakon što je prelijepoj bolivudskoj glumici koja se fotografirala za njihovu naslovnicu posvijetlio kožu. Ovo je već drugi put u kratkom razdoblju da Elle posvjetljuje kožu tamnoputog modela.lkinjuPotez uredništva indijskog izdanje časopisa Elle koje je prelijepoj Aishwarya Rai Bachchan posvijetlilo kožu razbjesnio je njegove čitatelje.

Aishwarya Rai Bachchan je bivša Miss svijeta i uspješna bolivudska glumica koja se pojavila i u nekoliko europskih filmova, a ovaj mjesec krasi naslovnicu indijskog Ella.

Koža prekrasne 37-godišnjakinje je za nekoliko nijansi svjetlija na fotografijama koje su se našale u popularnom časopisu, nego u živo, a s obzirom da se ipak radi o indijskom izdanju bijes javnosti je razumljiv.

U rujnu godine na izmaku Elle je posvijetlio kožu afroameričke glumice Gabourey Sidibe, koja se na naslovnici američkog Ella pojavila znatno 'bljeđa'.

Uredništvo se tada branilo da na koži mlade Sidibe nije napravilo ništa više intervencija nego na puti ostalih modela, no unatoč tome na sebe su navukli bijes javnosti.

Posvjetljivanje kože naročito je osjetljiva tema u Indiji jer se ljude svjetlije puti obično doživljava kao uspješnije i bogatije te postoji jako razvijeno tržište proizvoda za izbjeljivanje kože.

Article viewed 3408 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article