יש הרבה סיבות לא להשתמש במרכך שיער: הוא מכיל מרכיבים משונים (אלכוהול, שמן מינרלי – כינוי נחמד לנפט, חומרים משמרים, קוטלי חיידים ופטריות, צבעי מאכל, חומרים להתפחת העור ושאר כימיקלים מממלכת הג'אנק פוד), התמציות והוויטמינים הן פסיק בשולי רשימת המרכיבים וספרים רבים התחילו להמליץ נגד השימוש.
לא כולם זקוקות למרכך, יש כאן שבאות מושלמות יח"צ חברת "קרסטס"

אבל רגע! אל תשליכוהו לפח. אספנו עבורכם כמה שימושים יצירתיים ומוצלחים לשימוש במרכך השיער, הרבה מעבר לקרקפת העייפה שלכם.

ופלדת על חלד, כמו ברזים, גוף של טוסטר, חפצי נוי מתכתיים וכדומה: שמים מרכך שיער על מטלית ומנגבים את המשטח. מריחה של מרכך על כלי עבודה תמנע את החלדתם. הטיפול הזה יעיל גם כדוחה אבק.

כשעושים כביסה עדינה ביד, אפשר להשתמש במרכך שיער כחומר כביסה: ממיסים מעט במיכל עם מים חמימים (כף אחת לכיור מלא במים), משרים את הבגדים לשעה, שוטפים וסוחטים. אם הבגדים כהים, מכבסים במים קרים.

לשחרר רוכסנים: אצבע טבולה במרכך שיער תשחרר רוכסנים תקועים ובאופן כללי אפשר להשתמש במרכך שיער כחומר סיכה, למשל לשימון צירי דלתות חורקים ולגלגלים של סקייטבורד וגלגיליות. טבעת נתקעה על האצבע? המרכך ישחרר אותה.

שיפור חיי הגינה: כמה טיפות של מרכך על מטלית לחה יכולות לשמש להברקת העלים בעציצי הנוי שלכם, בלי לסתום את הפיוניות או לגרום להם נזק.

הבריקו את העלים 

הסרת איפור: אם כימיקלים לא מפחידים אתכם, אפשר להשתמש במרכך בדיוק באותה צורה כמו שמשתמשים במסירי האיפור המסחריים, רק שהוא יעלה הרבה פחות. גם אחרי הגילוח, של הפנים או הרגליים, אפשר לרכך את העור עם המרכך. ניתן להיעזר בו להסרת פלסטרים מהעור ללא כאב ולמריחת הידיים לפני שמטפלים באוטו או מתחילים בעבודות צביעה (יש בו את אותם חומרים כמו בתכשירי הגנה על הידיים, אז למה לשלם פעמיים?).

משחת נעליים: מרכך שיער יכול לשמש גם תחליף למוצר שכמעט עבר מהעולם – משחת נעליים. משתמשים בו לניקוי והברקת הנעליים בדיוק כמו שעושים עם המשחה הרגילה.