רונקו (רון קאהן), מעצב TFS - TWENTYFOURSEVEN, חברת הבת של רנואר, טוען שהתדמית שנוצרה למותג, ככזה שפונה לצעירות, נטועה בזו שיצרה התקשורת, ולא במקום שאליו הם מכוונים. הוא טוען, בצדק, ש"היום אין הבדל גדול בין בחורה בת 18 לבחורה בת 25. שתיהן יכולות להתהלך באותם הפריטים". ועדיין, מבעד לצילומיו של המגזין הקטלוגי, ניבטים מבטים ילדותיים, נעריים במקרה הטוב, שמפגינים דווקא את אותו טווח גילאים צעיר. זה ניכר בעיקר בצילומים שברקע שלהם נראה לוח כיתה.


גם העובדה שהמותג מוותר מזה כמה עונות על קטלוג אחד לטובת מגזין רחב, שבו מופיעות מספר הפקות אופנה שונות, משחררת לתקשורת תדמיות מגוונות מדי. ההפקות אמורות להציג כביכול את טווח הגילאים אליהם פונה הקולקציה, אבל בפועל ריבוי ההפקות יוצר דימוי מבולבל. היה מעניין לראות קטלוג קלאסי אחד, בעל רעיון אחיד, שהיה עונה על השאלה, לאיזה כיוון נושבת רוחה של הקולקציה.


גם אם בוחרים להסתכל על עלות הבגדים, אי אפשר להתעלם מהבחירה לשמור על טווח מחירים נמוך מאוד (59.90-399 שקלים), שמתאים לקונה הצעירה. "אנחנו משתדלים שהמחיר יפגע עד כמה שפחות בלקוח שלנו", מסביר רונקו וזה ניכר בתמחור. למרות שמגמות רבות מתורגמות בצורה טובה ומתוחכמת, דווקא המחיר הנמוך עלול להרחיק מהרשת את מי שכבר התבגרה מעט. באופן כללי אפשר לסמן את גיל 30 ואילך כגיל שבו נשים מפסיקות להתרגש משקיות עמוסות פריטים זולים. את הריגוש המתקבל מרכישה של פריטים רבים, מחליפה התשוקה ללטף משי או קשמיר, גם אם מדובר במספר בודד של פריטים. לאשה הזו, שיכולה אולי להימשך לעיצובים של TFS, הרשת תתקשה לתת מענה.


בין הפריטים המתומחרים נמוך אבל נראים טוב, אפשר למצוא קולקציה עשירה של ז'קטים דמויי עור. "אין פה שום אידיאולוגיה. מה שעומד מאחורי הבחירה להימנע מעור, הוא הרצון להפוך את כל הקולקציה נגישה ללקוחה, כך שזו תהיה יכולה לייצר את הלוק המלא, ולא תצטרך להותיר מאחוריה את ז'קט העור מפאת מחירו", מסביר רונקו מבלי להתנצל. אפשר להבין אותו, ככלות הכל כאן נתון כוחה של הרשת, שבשונה מהרבה רשתות מקומיות אחרות, נכנסה לשוק הישראלי כרשת שמספקת ללקוחה שלה מענה טוטאלי למלתחה כבר מימיה הראשונים, עם קולקציות נעליים, אקססוריז ובגדים שקשורות אחת בשנייה.


פריטים נוספים שמצליחים לבלוט לטובה הן חולצות הג'ינס המכופתרות, שמגיעות בשחור או בכחול בהיר, תיק קלאץ' דמוי טוויד, ותיק דמוי שאנל. אלה מתאימים למי שתבחר בלוק שנות ה-50, ולהם ניתן להתאים את הסריגים הקטנים והרקומים של הרשת, שמייצרים תחושת וינטג' ומעודנת. ביחס למגמה זו, רונקו מציין ש"מי שתרצה תמצא בין הקולבים גם חצאיות שמגיעות מתחת לברך. עם זאת, מאחר שהרשת פונה לקהל המקומי, הנוכחות של חצאיות אלה מינורית ביחס ליתר הפריטים". הסיבה העיקרית: חצאיות אלה נקשרות בתודעה הישראלית למאה שערים, ופחות ל"מטריות שרבורג". מסיבה זו המראה השופע של מד מן תורגם לרוב דרך חצאיות מיני ישרות עם סקסיות חד משמעית.


ההבנה של קהל הלקוחות, שמקורה בקבוצות המיקוד הרבות שהרשת מקיימת, הובילה גם לכך שהמגמה המחויטת של העונה נשארה מחוץ לקולקציה. הקהל של רונקו לא נמשך לשם וטוב שכך. ככלות הכל, פריטים מחויטים, בין אם אלה ז'קטים, שמלות מחוכיות, או מכנסיים בעלי מותניים גבוהים בסגנון שנות ה-70, מחייבים הענקת תשומת לב לפרטים שרשתות הלבוש המהיר מתקשות לעמוד בו, כשהן מנסות לשמור על טווח מחירים נגיש.


בקולקציה של TFS החולשה הזו מתבטאת עונה אחר עונה בשמלות. למרות שהעונה החליטו ב-TFS להחליף את לוק שמלות הערב במראה יותר קז'ואלי, שמתאים לערב הישראלי, עדיין נוכחות על הקולבים שמלות בגזרת מחוך. אלה לא מצליחות לעמוד במבחן המראה, ונראות זולות יותר מפריטים אחרים. כך קרה, גם בעונה שעברה, עם אותן שמלות ערב מובהקות שהעונה נשארו מחוץ לקולקציה.


פרסומת

יכול להיות שהקשיים האלה בלתי נמנעים. קשה לטשטש מכל פינה את המחיר הקטן ששילם הלקוח. ועדיין, מבין הרשתות השונות, ניכר שהבחירות העיצוביות של רונקו, כמו גם ההבנה שלו שהוא לא יכול ולא צריך לייצר את כל מה שהעונה מציעה, מצליחה TFS לשפר את ההיצע של הרשת מעונה לעונה. הוא מספר ש"אחרי 7 עונות אני כבר יודע אם הטרנד יעבוד כאן או לא". אך מעבר ליכולת העסקית הזו, נוכחת העובדה ש-TFS לא נראית בסופו של דבר כמו בליל של מגמות, וזאת למרות שהיא לרגע לא מסתייגת מהעובדה שזה מה שהיא עושה. את זאת אפשר לזקוף אך ורק לטובתו של רונקו, שיודע מה הוא עושה, ועושה זאת באופן הטוב ביותר בתוך הגבולות שבתוכם הוא יוצר.

מחירים

חולצות סריג 59.90-169 שקלים; חולצות אריג 159-239 שקלים; סריגים 119-249 שקלים; ז'קטים ומעילים 139-399 שקלים; שמלות 189-279 שקלים; חצאיות 99-199 שקלים; מכנסיים 129-279 שקלים; ג'ינסים: 279-169 שקלים.