ביגוד סקי הוא אמנם ציוד חיוני לכל גולש, אבל הוא מזמן כבר לא משמש רק להגנה מפני הקור. האמירה האופנתית חדרה עד לשכבה הראשונה של החולצה התרמית - וההשקעה הכספית הנלווית עולה בהתאם.

על פי הערכות, שוק ציוד ובגדי הסקי בישראל מגלגל מחזור של כ-18 מיליון שקל בשנה. "אופנת הסקי בחו"ל מפותחת. בחרמון ובצרפת לא מתלבשים אותו הדבר" אומרת עינת מלצר, קניינית הביגוד של חברת סקימולטור המפעילה מרכזים לגלישה, ביגוד וציוד. "האירופאים מאורגנים לכמה גיחות סקי ומחדשים את המלתחה אחת לשנה או שנתיים".

מלצר טוענת כי אופנת הסקי תואמת במקרים רבים למגמות הקיימות באופנה היומיומית. "הרכישה הופכת במקרה זה למשתלמת עוד יותר", היא מסבירה. "המעיל שמשמש אותנו בסקי יכול לשמש אותנו בחורף".

מה עושים ישראלים שרוצים להצטייד בפרטי סקי הנחוצים, אבל לא רוצים להשקיע אלפי שקלים עוד לפני ששילמו על כרטיס טיסה ומלון? קודם כל כדאי לדעת איזה פריטים לקנות.

נהוג לחלק את לבוש הסקי לשלוש שכבות ולכל אחת תפקיד משלה. השכבה הראשונה, הצמודה לגוף, כוללת מכנסיים וחולצה תרמיים, גרביים וכפפות. תפקידה לנדף זיעה. השכבה השנייה כוללת מעיל פליז ונועדה לחמם. השכבה השלישית היא חליפת הגלישה - היא נועדה לבודד ולספק הגנה מפני שלג, רטיבות ורוח. "אם אתם גולשים מתחילים לקראת הנסיעה הראשונה שלכם אין צורך לקנות הכל", מסביר רונן כ"ץ מנכ"ל חברת תיירות הסקי SkiDeal. "אפשר להסתפק בשכבה הראשונה, התרמית, שנעים שתהיה פרטית כיוון שהיא צמודה לגוף".

פלג מלצר, מנהל סקימולטור חולון מוסיף להמלצה: "רבים סבורים שהשכבה השלישית והיקרה היא החשובה ביותר, הם טועים. אם תקפידו לקנות חולצה, מכנס וגרביים תרמיים איכותיים גם דרך החליפה הפשוטה ביותר לא ייכנסו לכם מים".

אם אתם רוצים להשיג את כל חבילת הפריטים במחיר אטרקטיבי, ותרו על מוצרים שתואמים את המלה האחרונה באופנה - וכך ייפתח בפניכם מגוון אפשרויות במחירים סבירים.

חנויות עודפים

בלוח הזמנים הישראלי, חנויות ביגוד הסקי מתעדכנות בקולקציה החדשה לקראת נובמבר. בסוף ינואר מתחילים מבצעי סוף העונה - ובאפריל, עם סיום העונה, כל הסחורה שנותרת בחנות מסומנת כעודפת.

בנובמבר, כשקולקציה חדשה מעטרת את הקולבים, נמכרת אותה סחורה עודפת בהנחות משמעותיות במחלקת העודפים ובסניפי האאוטלט של הרשתות.

"מבחינה אופנתית, הצבעים כיום הם לא אלה שיהיו בשנה הבאה", אומר ערן נאור, מנכ"ל ובעלים משותף של קבוצת למטייל. "בנוסף, הפריטים הכי מבוקשים נגמרים כבר בשנה הרלוונטית". למרות זאת, מבדיקה שערכנו עולה כי החנויות הרלוונטיות מציעות מגוון פריטים בהנחות משמעותיות של עד 70%, שעשויים להקל מעט על הפשרה האופנתית הכרוכה בקניית מותגים מהעונה הקודמת.

"לתייר הישראלי, שעל פי רוב יוצא לגיחת סקי פעם בשנה, ממילא קשה לעמוד בקצב חילופי האופנות", אומר כ"ץ.

מלצר מוסיפה כי בעקבות המשבר הכלכלי, שוק אופנת הסקי נעצר מעט. "הפריטים האופנתיים מהעונה הקודמת, כמו מעילי פוך, מכנסי בגיז ואופנת הרחוב עם הרבה טקסטורות עדיין תופסים".

חליפות להשכרה

אפשר לרכוש חליפת סקי כסרבל אחד, אך האפשרות האופנתית והמועדפת על פי רוב היא מעיל ומכנסיים בנפרד.

חנות סקי-פס מציעה חבילת לבוש הכוללת מעיל, מכנסיים, גרביים וחולצה תרמית, במחיר 999-1190 שקל. "זה משתלם", אומר כ"ץ, מכיוון שלאחר מכן אפשר למכור חלק מהציוד ביד שנייה בחצי מחיר".

למי שלא מצא חליפה מתאימה במחיר נוח, מומלץ לשכור אחת. בחנויות סקי-פס וסקימולטור התעריף להשכרה לעשרה ימים הוא 450 שקל למבוגר. השכרה של פריט אחד בלבד, מעיל או מכנסיים, תעלה מחצית מהסכום. החנויות אף מאפשרות להשכיר חליפה עם אפשרות לרכישה. אם תבחרו לרכוש את החליפה בסוף החופשה, יקוזז מחיר ההשכרה מהמחיר הסופי.

רשת ריקושט מציעה השכרה בעלות של 20 שקל לפריט (מכנס או מעיל) ליום, כשהמינימום הוא שבוע ימים. "בחו"ל לא קיימת מדינות השכרה של חליפות ולכן רצוי להצטייד בישראל", אומר כ"ץ. "חשוב שזה יהיה ביגוד לסקי ובשום אופן לא לטעות ולסחוב אתכם דובון צבאי מהבית".

אם אתם ספונטניים מספיק, וחופשת הסקי שלכם מתוכננת לסוף ינואר, תשמחו ודאי לדעת שבדיוק בזמן הביקור שלכם מתחילה תקופת הסיילים הגדולים בחנויות באתרי הסקי בחצי הכדור הצפוני, וככל הנראה לא תתקעו ללא ביגוד מתאים. בקניית ביגוד מעל 50 יורו תוכלו לקבל פטור ממכס ולהזדכות בשדה התעופה.

הנחות גדולות באי-ביי

מי שמורגל ברכישה באינטרנט יוכל לחסוך מאות שקלים על אביזרי סקי באתר אי-ביי. את הקסדה, הביגוד התרמי, ואת החליפה, מומלץ לקנות ולמדוד בחנות - אך מוצרים כמו פליז או משקפיים ניתן למצוא ברשת במחיר מוזל.

אי-ביי מציע מכל הבא ליד - פליזים, משקפיים, כפפות וגם מצלמות מתלבשות על קסדת הסקי. "משקפי גוגלס לסקי, למשל, נמכרים במידות אחידות (One Size) - ומותגים יוקרתיים ומעוצבים יימכרו בפער של 30% ויותר גם אחרי תוספת דמי המשלוח", אומר מקור בתעשיית הסקי בישראל.

למי שרוצה להבטיח לעצמו חוויית קנייה נוחה באתר כדאי לסמן לפני החיפוש: "New Condition", ואז "Buy it now" (כדי להימנע ממכירות פומביות). רכישה מ-"Top Seller" וסינון ע"פ אחוזי פידבק חיובי, המופיעים לצד שם המוכר הם דרך אפקטיבית. בכל מקרה, גם אם המחיר מסנוור, חשוב לשים לב שהמוכר מציע משלוח לישראל.