Kaputi zatvorili Amstel fešn vik

Press
Kaputi zatvorili Amstel fešn vik


Čast da zatvore 28. Amstel fešn vik sinoć u „Ušću" imali su Tijana i Mila Popović, „Mimasu", „Od konsept spejs", Iva Stefanović i JSP - Jelena i Svetlana Prokovićs1

Amstel fešn vik, 28. po redu, završio se sinoć u „Ušće šoping centru". Čast da zatvore ovu modnu manifestaciju pripala je Tijani i Mili Popović, „Mimasu", „Od konsept spejsu", Ivi Stefanović i JSP - Jeleni i Svetlani Proković. Na poslednjem spratu ovog tržnog centra bila je velika gužva, pošto je za mesto održavanja revija izabran još neupotrebljen prostor velikog centra.

Sijale... Sestre Tijana i Mila Popović

Tijana i Mila Popović čine „Re8" grupu za ekodizajn. One kroz svoje revije nameću osnove etičko - ekološkog stava u dizajnu. Njih dve kroz reciklažu, redizajn i rekonstrukciju oživljavaju modni, industrijski i grafički dizajn. Takva je bila i sinoćna revija - u skladu sa ovosezonskom temom Amstel fešn vika „Be Green in Any Colour You Wear". Tijana i Mila kroz dve modne linije koje plasiraju sezonski predstavljaju svoje kolekcije. To su linija visoke mode „Tijana i Mila Popović" kao i linija pretaporte „Cash for Trash".

Autorski tim „Mimaso" predstavljaju Miloš Milivojević i Marko Sovilj. Njih dvojica kada kreiraju ne razmišljaju da li je to u trendu ili ne. Trend kao takav se kosi sa njihovom vizijom odevanja. Zato je njima glavni cilj da stvaraju garderobu koja će danas, kao i za deset godina, imati istu energiju. Njihov cilj je i da „Mimaso" preraste u modni brend.

„Od konsept spejs" je i ovoga puta prikazao modele mladih autora među kojima su Andreja Bistričić, Gordana Manojlović, Danka Karović, Damir Doma, Dejana Ivanišević, Ivana Pilja, Jasmina Sanader, Jovana Marković, Kristina Gorina, Ogi Antunac, Sanda Simona i Kristijan Vestfal.

s2

Brojna publika sinoć je željno iščekivala novitete Ive Stefanović i sestara Proković. Iva je za inspiraciju imala trezvene i realne žene koje stoje čvrsto na zemlji, a čije samopouzdanje raste zajedno sa karijerom. Modeli su provokativni, savremeni, ali uklopljeni, svedeni i udobni. Svaki komad garderobe je priča za sebe, a dama koja ga nosi daje mu lični pečat svojim stavom.

Jakim aplauzom pozdravljene su sestre Proković, Jelena i Svetlana. Njihova revija „Red Head" izmamila je osmehe publike i oduševljeno pozdravljanje pojedinih modela iz ove kolekcije za sezonu jesen/zima 2010/11. Kolekcija za ovu sezonu zasniva se na kaputima. Sve modele odlikuje ručni rad i unikatnost. Sem kaputa prikazane su zanimljive i neobične haljine. Deo kolekcije bio je izložen u Srpskom kulturnom centru u Parizu u želji da se popularizuje i afirmiše srpsko kulturno nasleđe. Gost na reviji bila je balerina i koreograf Sonja Vukićević, koja je takođe ponela jedan autentičan kaput dveju kreatorki.


Source


Article viewed 6150 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article