Spoj glamura i ulične mode

Press
Spoj glamura i ulične mode


Svoje kolekcije na Amstel fešn viku u Belekspo centru predstavili Dragana Ognjenović, Boško Jakovljević, Vesna Matijević, Ana Šekularac, Ivana Pilja...s1
model Dragane Ognjenović, model Ivane Pilje, model Ane Šekularac

Naša poznata modna kreatorka Dragana Ognjenović predstavila je sinoć svoju najnoviju kolekciju u okviru 28. Amstel fešn vika u Belekspo centru. Kao što se i očekivalo, ona je ostala verna svom minimalizmu, prikazavši haljine i trikoe u crnoj boji, povremeno osvežene zelenom i ljubičastom. Iako nije bilo puno posetilaca, Dragana je ostavila pozitivan utisak na prisutne, među kojima su bile Suzana Mančić i Duška Jovanić.

model Vesne Matijević, model Stanislave Sinđelić

Grupnu reviju priredili su kreatori Boris Ćalić, Stanislava Sinđelić i Ivana Pilja. Ćalić je na fešn viku prikazao kolekciju „Replikant" za sezonu jesen/zima 2010/11. Materijali koje je koristio su štof, tvid, koža i čoja, u crnoj, teget i sivoj boji. Prva kolekcija Stanislave Sinđelić nosi naziv „Kao pesma njene haljine", a čine je uglavnom mantili i haljine namenjene romantičnim dušama. Dominiraju boje pudera, roze, siva i plava, uz detalje poput ukrasa za kosu i nakita. Kreacije Ivane Pilje inspirisane su Japanom, preko hodajućih skulptura na kojima su izraženi geometrija i eksperimentalni pristup kostimu.

Samostalnu reviju imala je Ana Šekularac, kreatorka koja je veliki uspeh postigla u Londonu radeći za Viktoriju Bekam, Rošin Marfi i Šeril Kol. Na Amstel fešn viku prikazala je kolekciju „The Phaze" za proleće/leto 2011. Radi se o haljinama u crnoj i beloj boji, koje slave lepotu i snagu žene i njeno putovanje kroz život.

s2
modeli Boška Jakovljevića

Linija „Change Me" Vesne Matijević za ovu sezonu spoj je glamura i ulične mode, vedra i puna kontrasta. Potreba za različitošću, slobodom i autentičnim stilom navela je dizajnere da se igraju formom i bojama, posebno crnom i sivom.

Poznati beogradski maneken i voditelj Boško Jakovljević predstavio je svoju „PWL" kolekciju. To je mešavina urbanog i sportskog stila, namenjena muškarcima koji vole opuštenost, dobre materijale i prijatne forme. Linija je, zapravo, kombinacija sofisticiranog sportskog stila i savremenih materijala.


Source


Article viewed 5764 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article