בית האופנה לאורל Laurel הוקם בשנת 1978 על ידי בני הזוג מרגרטה ולי וולפגנג, כקו משני של אסקדה. עד שנת 1992 התפתח המותג הגרמני בקצב רגוע למדי, עם תפוצה בינלאומית אך רק עם שתי נקודות מכירה, אחת בלונדון והשנייה במונטריאול.

השינוי בקצב ההתפשטות של המותג הגיע עם מותה של מרגרטה וולפגנג, שהייתה אמונה על העיצוב. את מקומה ירשה אליזבת שוויגר, שיחד עם קבוצת מעצבים לקחה את המותג לכיוון יותר בינלאומי. שנה לאחר מכן כבר נראה המותג על מסלולי שבוע האופנה במילאנו והושק ליין ג'ינסים חדש. חנות דגל נפתחה במינכן והמעצבים זכו בפרס האופנה של דאלאס.


מנקודת זמן זו ועד היום, קצב ההתפתחות של לוראל הואץ. היום יש לחברה 138 חנויות והוא הפך למותג הפונה לקהל צעיר, שמקפיד שידו תהיה על דופק ליבה של תעשיית האופנה העולמית.

אך את כל ההתרחשויות המסעירות הללו, שעברו על לאורל בשני העשורים האחרונים, לא תמצאו באתר הרשמי של המותג. באתר החברה תמצאו אזכורים לנקודות זמן אנמיות, המוצגות כמו רשימת מכולת של פתיחת חנויות, ללא כל ניסיון להסביר את התפנית שהתרחשה לפני כ-20 שנה. האתר אינו חולק את הכבוד הראוי לקולקציות שעוצבו על ידי מרגרטה וולפגנג, מקימת המותג, אבל כן תמצאו בו עמוד שמוקדש לפועלה של שווייגר.


הניסיון להדגיש את ההווה המוחלט של המותג והצורך לנער מעליו את אבק העבר, מעניק את התחושה שלא ברור על איזה יסודות הוא בנוי ומה בדיוק הקונספט העכשווי שלו, שהרי באין עבר אין גם עתיד.

הניסיון להיות בינלאומיים, תוך טשטוש שנים שמביאות עמן קמטים, ניכר באופן בלתי נמנע גם בקולקציה. בין אם מביטים בקטלוג שצולם במדבר, עם דוגמנית ששיערה אסוף באופן מתוח מאוד אל על, ובין אם בוחנים את הלוק בוק האנמי, שבו דוגמניות מנסות לשדר נונשאלנס מאומץ, רואים מול העיניים אוסף של חוקים. מחוקי העיצוב הנכונים, לפוזיציות הצילום שנראות על כל מגזין שני, ועד לניסיון לייצר קונטרסט מוכר ועייף בין הנוף המדברי לחוזק של האשה המערבית, אה לה גוצ'י סטייל.


פרסומת

בבגדים עצמם קשה לשים את האצבע על הפתעות עיצוביות. ניכר דגש ברור על מראה מחויט, שבולט הן בלוק הכי אוורירי של הקטלוג – חולצה חושפת כתפיים עם שרוולים מעוטרים בוולנים, בתוך מכנס חאקי רחב שמלווה את הגוף – והן בגזרות המעילים שנוטות לפינות הקלאסיות והמוכרות, עת הן מפתיעות בעיקר בבחירת הצבעים שנעה מסגול לוורוד ולכתום. בגוון האחרון יש לציין לטובה לוק שמשלב בין שמלת מיני כתומה למעיל באותו הצבע. הזהות של הצבעים יוצרת מראה נקי שמזכיר את הסילואט שמייצרת חליפת חצאית. עם זאת הויתור על החצאית לטובת השמלה, ועל הז'קט לטובת המעיל בעל המראה הסטודנטיאלי, יצרו מחויטות שפונה גם לטווח גילאים צעיר.


ולמרות הכל, בתוך החזרה והניתוח הנשנה והמוכר של המראה הגברי שנעשה על ידי Laurel, הקולקציה חושפת אוסף מרשים של ז'קטים ומעילים לדרגות חורף שונות, שיכולים לעזור לכל ארון ממוצע לעבור את העונה הקרירה שלנו כשהוא נראה קצת יותר טוב. את הסיבה העיקרית לכך שכדאי לכן להשקיע בפריטים הלא זולים של Laurel, תמצאו בגזרות המחמיאות, שמייצרות בעיקר באגף זה מינימליזם על זמני.

מחירים

טווח : חולצות 800 - 1500 שקלים; מעילים 1800 -3500; מכנסיים 900 -1600 שקלים; שמלות 1200 -3000 שקלים; ג'קטים 1900 -2900; חצאיות 800 -1600 שקלים.

את קולקציית Laurel ניתן להשיג בלעדית בבית האופנה Millos, רחוב אבן גבירול 71, גן העיר, תל אביב