Znate li koji je najisplativiji komad u vašem ormaru?

net.hr
Znate li koji je najisplativiji komad u vašem ormaru?


Stručnjaci su zaključili da kada su traperice u pitanju ne trebate štedjeti, jer će vam se ta investicija sigurno isplatiti. Topovi i majice također spadaju među odjeću koja opravdava svoju cijenu, dok tajice najbrže završe u smeću.

Najisplativiji komad odjeće u ženskoj garderobi su traperice. Britanci su izračunali da s obzirom na to koliko žena prosječno plati traperice i koliko ih puta odjene, cijena svakog nošenja ovog odjevnog predmeta je 90 lipa.

Stručnjaci su analizirali svaki komad odjeće u ženskoj garderobi i otkrili su da su traperice definitivno najisplativiji komad svakodnevne garderobe.

Izračunali su da prosječne traperice, koje koštaju oko 400 kuna, žena odjene čak 428 puta prije nego ih baci, što bi značilo da svako nošenje košta manje od jedne kune.

Za razliku od traperica, žene tajice, koje koštaju oko 80 kuna, odjenu 68 puta prije nego ih izbace iz garderobe, što je kunu i 20 lipa po nošenju.

Studija provedena na 3.000 Britanki pokazala je da žene u prosjeku pamučnu majicu ili top odjenu 218 puta tijekom dvije godine, koliko je obično takav predmet u upotrebi, što je otprilike oko jedne kune po nošenju.

Ovo istraživanje je proveo Londonski znanstveni muzej kako bi nadopunio svoju izložbu Trash Fashion: designing out waste.

'Možda vam se traperice čine skupe, ali one su definitivno najisplativiji komad odjeće u vašoj garderobi, tako da na njima ne bi trebali štedjeti' smatra jedan od izlagača, Dominique Driver.

Istraživanje je pokazalo da su tajice najneisplativiji komad garderobeSource


Article viewed 3564 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article